Реклама / Ads
10| 4321 |06.03.2019 НОВИНИ

Нинова: ГЕРБ опрощават на Мюфтийството задълженията към държавата

.
Корнелия Нинова Източник: БГНЕС
Мюфтийството има задължения към държавата в размер на 12 милиона лева. Това бе разкрито преди два месеца от юрист. „Това е поредната сделка между ДПС и ГЕРБ. Цената на тази сделка я търсете в петък, първа точка от дневния ред на НС. Казва се Закон за вероизповеданията. ГЕРБ опрощават на Мюфтийството задълженията към държавата.“
 

Това заяви днес лидерът на БСП Корнелия Нинова на брифинг.

 

Относно президентското вето, лидерът на БСП заяви, че ДПС, ГЕРБ и Обединени патриоти в пълно съгласие са против аргументите на президента Румен Радев. „Това е поредната сделка между ДПС и ГЕРБ. Цената на тази сделка я търсете в петък, първа точка от дневния ред на НС. Казва се Закон за вероизповеданията. ГЕРБ опрощават на Мюфтийството задълженията към държавата. Питайте БПЦ какво мисли по този въпрос. Сделката е - ние ви подкрепяме, вие ни опрощавате дълговете“, заяви Корнелия Нинова.

 

Припомняме ви, че само преди два месеца стана ясно, че лично финансовият министър Владислав Горанов е поискал да опрости задължение от 12 милиона лева на мюфтийството. Това заяви юристът Николай Панков в предаването „Честно казано с Люба Кулезич“. Той разказа как през декември на заседание на парламентарната комисия по вероизповедания, на която са били обсъждани  промените в Закона за вероизповеданията е направено пит да бъде прокарано решение на финансовия министър Владислав Горанов за еднократна амнистия на това задължение.

 

„Ставаше въпрос за данъчна амнистия на ревизионните актове на мюсюлманското вероизповедание, влезли през съда. Т.е. на мюсюлманското вероизповедание, на Мустафа Хаджи, което дължи над 12 милиона, от които 8 принудително.“, казва Панков. Опитът да бъде прокарано това решение тогава е бил направен от депутатът от ДПС Йордан Цонев, който е заявил, че това е флагрантно решение на министърът на финансите Владислав Горанов. Парламентарната комисия тогава не е приела това решение да стане факт.

 

Вероятно Нинова намеква, че въпреки първият неуспешен опит това да се случи сега е договорено приемането на това искане.


Днес продължихме срещите с извънпарламентарни партии, граждански сдружения във връзка със създаване на общ фронт за прозрачни и честни избори, заяви още на брифинга лидерът на БСП Корнелия Нинова.

 

„Искаме да се обединим все повече хора, за да дадем гаранции, че изборите ще бъдат честни и да гарантираме на хората, че гласът им няма да бъде употребен. Над 20-тина организации искат да се включат в нашите усилия“, каза Нинова.

"Не губете надежда, българи. Всичко зависи от нас. Не губете надежда", завърши тя.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 1| 4023 |05.03.2019 ДПС честити на ГЕРБ международния ден на палачинката . 2| 4114 |05.03.2019 Нинова: Докладът на ЕК за България е най-тежкият удар на Европа върху кабинета . 2| 4144 |28.02.2019 ГЕРБ се договориха с Патриотите да отхвърлят ветото на президента . 2| 4049 |27.02.2019 Крум Зарков: Връщаме се в парламента, ако ГЕРБ осмисли позицията си

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads