Реклама / Ads
0| 3171 |12.07.2022 НОВИНИ

Нинова готова на всичко за редовно правителство, но не иска служебен кабинет. Премиерът трябвало да е от ПП

.
Корнелия Нинова Източник: стопкадър, bTV
Вицепремиерът и министър на икономиката в оставка, както и лидер на БСП, Корнелия Нинова е готова на всичко, за да има редовно правителство, тъй като в никакъв случай не иска служебен кабинет.
 

„За третия проучвателен мандат за съставяне на правителство е каквото реши президентът Румен Радев. Ако реши да бъде при нас, ще направим всичко възможно да направим кабинет“, заяви Нинова пред bTV. Причината – „влезем ли в служебен кабинет всички антикризисни мерки няма как да се случат, защото няма да има действащ парламент“, смята министърът в оставка.

 

С търпение, разум и аргументи тя ще се опита да върне на масата на преговорите ПП и ИТН, ако третият мандат бъде връчен на БСП. Нинова очерта две грешки в работата на правителството – нарушената комуникация в коалицията и липса на управленска програма.

 

Вицепремиерът се похвали как икономиката вървяла добре, оставяли държавата в добро икономическо състояние. Според нея най-важният проблем са цените и инфлацията, и да бъдат компенсирани доходите на хората.

 

По думите й 25 стотинки на литър гориво е добър вариант за подпомагане, все пак обаче плащането с банкова карта може да се преосмисли. Нинова посочи, че партньорите от ПП и ДБ не са искали таван на цените на горивата.

 

Вицепремиерът в оставка коментира още, че конфликтът в управлението е започнал още с избора за шеф на БНБ и после продължил с парите за МРРБ и финансирането за пътните фирми. БСП винаги е била мост, каза още Корнелия Нинова и даде заявка, че ако се стигне до разговори за правителство с третия мандат, левицата ще работи за връщане на диалога между коалиционните партньори с търпение.

 

„Да, много категорично поставихме въпросът Кирил Петков да не е премиер и да, прави му чест да не е премиер в името на това политиката на промяна да продължи“, отбеляза Нинова.

 

„Искаме ли промяната да продължи, или искаме връщане на статуквото“, попита тя риторично.

 

„Не бива мандатоносителят да си мисли, че щом мандатът е дошъл при него, той трябва да излъчи премиер. Моето лично мнение е, че премиерът трябва да е от първата по големина сила. ПП трябва да излъчи премиер“, каза още Нинова.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 3416 |11.07.2022 Министерството на Нинова пак натърти: България не е изпращала оръжие за Украйна . 0| 4314 |11.07.2022 Нинова опровергава с факти „лъжите на Борисов за успешното управление на ГЕРБ“ . 0| 3117 |10.07.2022 Кристиан Вигенин: Получим ли третия мадат, ще направим всичко, за да има кабинет . 0| 3486 |10.07.2022 Борислав Сандов: Ще направим всичко възможно да реализираме третия мандат

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads