Реклама / Ads
1| 4404 |05.01.2019 НОВИНИ

Нинова захапа управляващите заради хаоса с електронните винетки

.
Източник: БГНЕС
Новата година започна с проблеми, с напрежение, с тревоги. Проблемът показва, че системата е в пълен хаос. Унищожена е правовата държава и държавността изобщо. Борисов се подиграва с народа.
 

Това обяви на пресконференция лидерът на БСП Корнелия Нинова. Предложенията за въвеждането на системата (за винетките) не са били направени по нормалния законов ред, като не са внесени в Министерски съвет, а бяха внесени от депутати от ГЕРБ, които в момента мълчат, коментира тя.

По думите й доказателство за безотговорността на кабинета е въвеждането на Северната тангента и последвалото й изваждане от промените във винетната система.

 

Трима чиновници от АПИ ще носят отговорност вместо правителството. Оставката на министри е абсолютно задължителна, защото отговорността е политическа, а не чиновническа, подчерта Нинова. През последните две години БСП е настоявала за дебат по отношение реформата във връзка с тол системата.

 

Според Георги Свиленски никой директор няма право да разпорежда докога няма да се купуват винетки. По този начин се ощетява държавната хазна, опасяват се от БСП.

 

Зам.-министърът ще продължи ли да носи отговорност за тол системата, гневи се той. Началото на годината започна с невъзможност за закупуване на винетки. Отговорните лица според социалистите са неизвестни. При определянето на цените за различните пътища трябва да бъде определена политиката, както и принципите и правилата, по които ще се взимат тези решения.

 

"Борисов е факир на темата, когато с нещо не може да се справя, да го прехвърля на някой друг - в случая със Северната тангента. Очакваме той да прехвърли и държавата", отсече Свиленски, цитиран от Нюз. бг. .

 

БСП настоява Министерски съвет да влезе във функциите си. Електронната система виси сама, без да има каквато и да е връзка. Къде в системата за електронно управление попадат електронните винетки, питат от партията. За социалистите това е "поредният случай, в който имаме провал в иначе елементарна и нескъпоструваща електронна система".

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 2| 4015 |04.01.2019 Нинова: България има нужда от смела и непредубедена журналистика . 21| 9298 |29.12.2018 Цветанов: Президентът се държи като ментор, атакува управляващите . 12| 5561 |27.12.2018 Демократична България: Управляващите да протестират незабавно срещу провокациите от Русия . 2| 4677 |22.12.2018 Корнелия Нинова: 2018 е година на скандалите

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads