Реклама / Ads
16| 4453 |17.11.2022 НОВИНИ

Нинова отвръща на удара: ПП и ДБ истерично провалят възможността за нов кабинет

.
”ПП не искат да преговорят с нас за мандат. Тяхна воля, ние не насилваме никого, но да се знае от сега кой ще провали възможността за редовен кабинет, работещ парламент, спокойна зима и социални плащания . ПП и ДБ с тази заявка блокират възможността и за промяна на модела, за който се борят и каква е причината – смесеното гласуване, което е най-демократичното и това се превръща в червена линия и тази истерия буди все повече съмнения за манипулация на машинния вот”.
 

Това заяви лидерът на БСП Корнелия Нинова пред журналисти.


Според нея разговорът за промените в Изборния кодекс е на много висок тон и вече е започнало лепене на етикети, плашене с протести и контрапротести.


"Ние призоваваме всички да се успокоим и да вземем разумни решения. Щеше да е много добре, ако спорехме така по социалната тема, но не става“, каза Нинова.


Тя обвини ПП и ДБ, че са задали истеричния тон.


"Партиите, които си залепиха етикета за демократични и проевропейски, оспорват европейската демокрация, защото никъде в Европа не се гласува с машини", отсече соцлидерката.


Според нея новината на деня е предложението на БСП парламентът да излезе с единна позиция за приемането ни в Шенген. "Декларация до всички страни в ЕС. Тази декларация беше приета без гласовете на ПП и ДБ, които се самоназоваха проевропейски партии. В социалната комисия по предложение на ПП отпадна от дневен ред обсъждането на Закона за семейни помощи за деца, великата социална програмата на ПП се самоопроверга с това гласуване, това е за проевропейските и социолно ориентирани колеги от ПП и ДБ", отбеляза Нинова.


Тя упрекна още ПП и ДБ, че си позволяват да лепят етикети като „статукво“ на партиите, които подкрепят промените в Изборния кодекс.


"И да се гнусят от тази ситуация, но да гласуват със статуквото ГЕРБ и ДПС за новите самолети за ВВС и военната помощ за Украйна. Значи не е проблем да въвличат страната във войната, но е статукво, когато се гласува за друго", скочи още Нинова.

 

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 1| 2773 |15.11.2022 Ще заровят ли томахавките Нинова и Радев? Мястото на срещата е утре, на "Дондуков" 2 . 3| 2925 |13.11.2022 Нинова: Това, което виждаме напоследък е политическа вакханалия . 1| 3084 |11.11.2022 ДПС и БСП си говорят за бюджета. Карадайъ пита Нинова ще има ли редовен кабинет в средата на 2023 г. . 4| 4062 |10.11.2022 Нинова: Първи мандат на ГЕРБ, да казват какво ще правят - без нас

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads