Реклама / Ads
0| 3336 |21.07.2022 НОВИНИ

Нинова: От понеделник започваме да обсъждаме състава на кабинета

.
Проведохме добър разговор с ”Демократична България”. Те демонстрираха желание за създаване на редовно правителство. Обсъдихме програмата, разбира се, ние сме я писали заедно, така че нямаме сериозни различия. Представихме предложенията на ИТН от вчера, посочи тя след консултациите с ДБ. Тя допълни, че предложенията на ИТН вече са получени в писмен вариант и днес ще бъдат изпратени до останалите партии.
 

Срокът за коментар по тях е до утре, за да може до края на тази седмица да се затвори въпросът за програмата, а от понеделник да се обсъжда структура и състав на МС.


"Мога да декларирам, от името на всички партии с които преговаряхме, че името на министър-председателя трябва да дойде от първата политическа сила - ПП. Кой точно ще бъде - ще разговаряме от понеделник нататък", заяви Нинова и отрече да са обсъждани имена за поста на премиер.

 

Утре трябва да затворим първия етап от разговорите, има подкрепа относно програмата, другата седмица ще продължим разговорите по персоналния състав", заяви лидерът на БСП Корнелия Нинова.

 

"Има висока степен на съгласие и подкрепа на програмата, която ще изработим в детайли и ще представим окончателния вариант. Няма сериозни разминавания. Разговаряхме за КПКОНПИ и избора на Бойко Рашков и тук разминаването не е по съществото на въпроса, а относно времето, не можем да държим безкрайно мандата", допълни Корнелия Нинова.

 

"Не водим разговори с отделни депутати от "Има такъв народ" за отцепване на нови такива. Надделява мнението за политически кабинет в първия етап на преговорите. Усилието е всички да бъдат събрани на една маса. В началото на другата седмица финално ще представим програмата. Не сме предвиждали да разговаряме с Елена Гунчева. Ще изчакаме процедурата за антикорупционния закон, няма да коментираме имена и министри преди да приключим с програмата и тя да получи пълно одобрение", каза още Корнелия Нинова.

 

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 3128 |18.07.2022 Нинова: За нас социалната политика е абсолютен приоритет . 0| 3814 |16.07.2022 Нинова: Борисов, отново лъжете безогледно! . 0| 3546 |14.07.2022 Нинова: Борисов, свалихте правителството не заради икономическа катастрофа! Европа призна развитието ни . 0| 2811 |13.07.2022 Кунчев потвърди: Ще има COVID мерки. Може би още от понеделник

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads