Реклама / Ads
0| 3262 |15.03.2022 НОВИНИ

Нинова прави нови рокади в ДКК. Някои от кадрите на БСП са повишени

.
Корнелия Нинова прави нови рокади в Държавната консолидационна компания, след като само преди около месец в дружеството бяха назначени свързани с БСП кадри. Промените са козметични - има промяна на позиции, но смяна на членове от управата на ДКК - не.
 

Основната роказа е смяната на изпълнителния директор Михаил Кумчев, става ясно от проверка на bTV. Той обаче остава част от Съвета на директорите. На негово място с решение на Съвета на директорите е избрана Смиляна Николова Нитова - Кръстева, която до този момент също е била част от борда.

 

Повишен е Ивайло Лилов, който от обикновен член на борда става заедно със Нитова - Кръстева и Таня Митова представител на ДКК Промените все още не са вписани от Търговския регистър, тъй като не е представена декларация от Ивайло Лилов, че не заема позиции на трудов договор в компанията.

 

През октомври миналата година стана ясно, че ДКК ще претърпи поредни промени, след като държавното кормило се пое от нова партийна конфигурация. Вицепремиерът и министър на икономиката Корнелия Нинова реши да направи рокади в Държавната консолидационна компания, под чиято шапка са редица крупни държавни дружества като например ВЗМ “Сопот” и “Монтажи”. Сменено бе цялото ръководство, назначено от служебното правителство. Сменена бе изпълнителната директорка Ван Караганева, Чавдар Христозов, Венцислав Димитров, Росица Бачева-Цветанова и Борислава Пенева.

Нинова посочи, че Караганева сама подала оставка, а впоследствие вицепремиерът и лидер на БСП решила да промени управленския състав изцяло. Мотивът - да се оптимизира работата на държавните дружества. Нинова преценила, че има нужда от изцяло нов състав на борда. 

 

Не е ясно какво налага рокадите в момента. 

 

В управата обаче тогава влязоха партийни активисти на БСП. Не беше ясно защо лидерката на левицата реши да смени цялото ръководство на ДКК с партийни кадри. Припомняме обаче, че Смиляна Нитова - Кръстева, която стана зам.-председател на ДКК, а сега директор, е бивш депутат на БСП от 42-тото НС. Кумчев пък, който бе понижен е семейно свързан с БСП - баша му дълги години е депутат на левицата. Ивайло ЛИлов пък е областен председател на БСП във Враца. 

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 2959 |15.03.2022 Нови проблеми за Украйна: Конвоите с хуманитарна помощ не могат да стигнат до Мариупол . 0| 3063 |15.03.2022 Николай Вълканов: Ако не направим грешка, няма да останем без газ . 0| 3370 |15.03.2022 „Аз съм убиец и мародер“: Руски войник прави ужасно признание в разговор с приятел . 0| 3111 |15.03.2022 Руската водка попада под новите санкции на Обединеното кралство

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads