Реклама / Ads
0| 5494 |26.07.2022 НОВИНИ

Нинова предлага кабинет: Премиер Асен Василев с програма за 6 месеца

.
Корнелия Нинова Източник: БГНЕС
БСП ще се опита да реализира третия мандат в рамките на 47-ото Народно събрание. Ще се входира законодателна програма в парламента. В нея има около 80 законодателни инициативи и точка за издигане на Бойко Рашков за шеф на КПКОНПИ. За премиер се предлага Асен Василев.
 

По предложение на социалистите за обсъждане в пленарната зала тази седмица е включен проект на решение за приемане на Законодателна програма на Народното събрание за периода юли - декември 2022 г. Проектът е предвиден като първа точка в дневния ред на Народното събрание за четвъртък. Ако парламентът приеме проекта, БСП ще номинира Асен Василев за министър-председател. Ако програмата не срещне подкрепа, социалистите ще върнат мандата още на следващия ден, вероятно в петък, каза Нинова.

 

Тази програма е одобрена от "Продължаваме промяната", "Демократична България" и БСП, добави тя.


.

На Националния съвет на партията управленската програма е била подкрепена с голямо мнозинство - 56 „за”, 15 „въздържали се” и 3 „против”.

 

Вижте още от изложението на Нинова пред журналисти:

 

"Абсолютно открито и честно в последните седмици водихме преговори за съставяне на правителство, водени единствено от желанието да гарантираме стабилност на България и спокойствие на хората. През този период изработихме управленска и законодателна програма за следващите 6 месеца. Тя е ориентирана в следните сфери:

 

Първо - продължаване на борбата с корупцията, кражбите и модела на управление на ГЕРБ. В програмата се съдържа антикорупционно законодателство, избор на КПКОНПИ и на Бойко Рашков за председател.

 

Второ - икономическата част от програмата е закони и мерки за подкрепа и стабилизиране на икономиката в кризите.

 

Трето - социалната - подкрепа на семействата и на домакинствата в тежките месеци, които ни чакат.

 

Четвърто - законите, които е необходимо да се приемат по Плана за възстановяване и устойчивост, за да гарантираме финансирането на всички мерки за следващите години.

 

Тази програма Националният съвет с решение 96 “За“, 15 „Против“ и 2 “Въздържали се“ ни възложи да внесем като проект за решение на Народното събрание. Програмата влиза с очакване да бъде подкрепена от мнозинство - институционално и отговорно за тези закони, които трябва да се приемат в следващите месеци за стабилността на България. Ако програмата събере необходимото мнозинство от 121 човека поне, на следващия ден внасяме кандидат за министър-председател. Той ще бъде Асен Василев.

 

Ако програмата не събере мнозинство, очевидно в Народното събрание няма депутати, които ще се отнесат отговорно към това, което чака България. Тогава връщаме мандата неизпълнен на следващия ден.

 

Ще внесем и проект на решение за удължаване срока на работа на Народното събрание, с оглед на изключително много и важни спешни решения."

 

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 2944 |26.07.2022 „Райският газ взема застрашителни размери“: Нинова разпореди масирани денонощни проверки . 0| 24618 |25.07.2022 Т. Йорданов: Лъсна лицемерието. За чий Нинова иска да държи мандата? Това са душевно повредени хора . 0| 3167 |25.07.2022 Предлагат квартал в Сливен да носи името „Трета българска армия“ . 0| 3057 |25.07.2022 Костадинов: Президентът решава, ако Нинова не върне мандата днес

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads