Реклама / Ads
16| 3571 |09.08.2021 НОВИНИ

БСП ще поиска от ИТН да преосмислят избора си за вътрешен министър. Ако не - подкрепата може да падне

.
Корнелия Нинова
Ние министри не предлагаме, не се пазарим за места и за постове, но днешното интервю на кандидатът за министър на вътрешните работи Петър Илиев е меко казано смущаващо за нас. Ще направим предложение на Националния съвет на БСП да изиска от „Има такъв народ“ за преосмисли предложението си. Ако не го направят е твърде вероятно да не подкрепим така предложения кабинет. Това стана ясно от думите на лидера на левицата Корнелия Нинова.
 

„Ние продължаваме да стоим зад подкрепа за политики, но бихме искали мандатоносителят „Има такъв народ“ да преосмисли решението си за министър на МВР. Ще изчакаме да видим и тяхната реакция и ще вземем окончателно решение утре преди гласуването“, подчерта тя.

 

„Петър Илиев е консултирал БСП по писането на 2 или 3 конституционни жалби като юрист. Като такъв той има добри качества. Има разлика обаче между това да си добър юрист и това да си кандидат за вицепремиер“, отбеляза Корнелия Нинова. 

 

„Веднага след изборите заявихме нашата позиция, че трябва да има редовен парламент и редовно правителство. Започнахме преговори за най-важното за нас - политиките. Имахме 5 приоритети, по които говорихме на експертно равнище. Искам да благодаря на колегите от „Има такъв народ“, защото и те извървяха труден път от това да не искат разговори до условието, което поставихме, да има документ за ангажименти за политики. Този писмен документ е факт“, заяви лидерката в началото на пресконференцията.

 

„Изразяваме удовлетвореност от това, че в този документ залегнаха всички предложения, които направихме, включително с корекциите, които националният съвет поиска да нанесе на последното ни заседание. Всички тези корекции са отразени добронамерени от колегите от ИТН“, каза още тя.

 

Заседанието на Националния съвет на левицата е насрочено за утре. Тогава ще стана ясно и окончателното решение на БСП.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 5| 3974 |02.08.2021 Спринтьорка от Беларус отказа да напусне Токио, поиска убежище в Европа . 6| 5597 |29.07.2021 Бимбалов: Писна ми от чакане. Може да поискам да си ходите. Преди дори да сте пристигнали истински . 10| 25901 |22.07.2021 Иван Бакалов: Ива Николова ще поиска ли и дипломата на Гешев, както тази на К. Петков от Харвард? . 15| 5838 |19.07.2021 Министър Стоилов: Поисках оставката на Гешев заради груби нарушения на закона и на етиката

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
Реклама / Ads