Реклама / Ads
0| 6584 |26.04.2022 НОВИНИ

Нинова да се спре - фактите за Украйна непрекъснато я опровергават

.
Нинова
Позицията на Корнелия Нинова за неизпращане на военна помощ за Украйна я чуваме постоянно. Както и заплахите й, че ако се стигне до военни доставки за Киев, БСП ще напусне коалицията. Страшна закана, няма що. И като напуснат какво ще стане? Ще отидем на предсрочни избори и тогава Нинова с остатъците от партията може да не видят парламента отвътре.
 

Защото от „червения“ електорат ще дръпнат „Възраждане“, нероденият още проект на Стефан Янев, от „Продължаваме промяната“ също ще посегнат, да не говорим за путинофилските партийки…

 

Но думата ми е за друго. В „Още от деня“ на БНТ лидерът на БСП и министър на икономиката заяви отново позицията си относно оръжията. Не, не и не.

Водещата се опита да получи отговор на логичния въпрос, не означава ли това подкрепа за Русия да се разправи с украинците и да се постигнат целите на агресията?

Хладнокръвно Нинова отговори, че позицията на БСП вече се споделя от Германия и някои други страни. Не ги назова.

 

Това за Германия обаче налага да й се припомнят някои факти.

 

Русия нападна Украйна на 24 февруари. Три дни по-късно – на 27 февруари - Германия обяви, че ще доставя на Украйна противотанкови оръжия, ракети земя-въздух и боеприпаси, извършвайки промяна в политиката си да не изнася оръжия за зони на военни действия. Канцлерът Олаф Шолц заяви, че Берлин ще достави на Украйна 1000 противотанкови оръжия и 500 ракети земя-въздух "Стингър" от запасите на Бундесвера.

На 26 март към Киев замина нова доставка на оръжия от Германия, включваща ракети и леки картечници. Информацията е на германската ДПА. Пратката включва около 1500 ракети "Стрела" от клас "земя-въздух", сто бройки леки картечници MG3 и 8 милиона патрона за леки стрелкови оръжия. Освен това дотогава Германия е изпратила за украинската армия медицински материали, към 350 хиляди хранителни дажби и 50 линейки, посочва отново ДПА.

Само преди 5 дни федералното правителство в Берлин предложи на Киев противотанкови оръжия, гранати, дронове, защитно оборудване и боеприпаси. Най-тежкото оръжие, което Германия предлага, са 120-милиметрови минохвъргачки с обсег на стрелба 7,5 километра.

 

Корнелия Нинова не бива да злоупотребява толкова хищнически с правото да говори през медиите каквото е удобно за нейните и тези на партията интереси. Дали и тя като Борисов не разчита на необразоваността на немалка част от населението, което опитва да манипулира?

България е направила своя избор преди доста вече години и той е членство в НАТО и Евросъюза. Не е направила своя избор Корнелия Нинова и се разкъсва между емоцията си към САЩ – знае за какво става дума, - и стари ръждясали зависимости от времето на соца към Кремъл.

 

Емил Азар

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 4127 |23.04.2022 Министър Сандов: Не е ясно дали Нинова ще пътува за Киев, където ще се реши за оръжие за Украйна . 0| 6134 |20.04.2022 Др. Нинова чака Червената армия да гостува у нас, за да вземе цялата власт . 0| 3989 |20.04.2022 БСП излиза на протест заради знамето на Украйна. Нинова: Ако дадем оръжие, ще удължим войната . 0| 2922 |18.04.2022 Уволненият шеф на „Кинтекс“: Нинова не се срещна с мен, дружеството е на печалба

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads