Реклама / Ads
29| 4512 |16.11.2021 НОВИНИ

Нинова: Задкулисието на Борисов се е преместило около служебния кабинет. Аз доведох Радев на ”Позитано”

.
Корнелия Нинова Източник: БГНЕС
С “Продължаваме Промяната” говорихме за официално коалиционно споразумение. Говорихме може би час и половина. Общото между нас е, че трябва да има работещ парламент и редовен кабинет. Това заяви Корнелия Нинова от БСП относно първия проведен разговор с политическа сила ПП.
 

По думите ѝ не са навлизали в конкретика, но са говорили за съдебна реформа. Като докато те са казвали какво искат, Нинова е посочила как трябва то да се случи, каза тя пред бТВ.

 

“Да, оптимистично настроена съм, но има много работа, смята Корнелия Нинова.

 

"Още не сме разговаряли за министри и за постове. Първо, трябва да видим програмите  и къде имаме общи идеи, и какво може да направим за България и хората - после постове. Това е на второ място. След обща програма за действия" - категорична е Нинова.

 

По-рано днес Корнелия Нинова подаде оставка като председател на социалистическата партия. Тя отново разясни, че ще бъде свикан Национален съвет в събота, а в началото януари и конгрес. До тогава ще изпълнява своята лидерска длъжност.


Нинова уточни, че не тя взима финалните решения от преговорите, а се свиква НС, където всичко се дискутира и съгласува. Просто днес молбата на ПП е била да се срещнат само лидерите от конкретната партия.

 

"Днес депозирах оставката до всички членове на БСП - до районните съвети, общинските и т.н. Оставката е факт. Вървим си по процедурата. Приемаме тежката загуба и аз поемам отговорността" - отговори Нинова на въпроса дали евентуално може да оттегли оставката си.

 

Нинова коментира, че между нея и президентът Румен Радев няма личен конфликт:

 

"Аз го доведох на „Позитано“ и си спомням съпротивата срещу него. Нищо драматично не се е случило между нас от това, което виждате публично. Може би имаме различни разбирания по някои въпроси. Аз не приех, когато президентът дойде в парламента и каза: "Вие тука сте статуквото, промяната е отвън на площада." А ние не сме статуквото - ние се борихме срещу ГЕРБ. Не е нищо лично".

 

"Това е един дълъг процес, наясно съм, че когато започнах промяната в БСП, ме чака това, казвала съм на колеги, че системата ще ни изхвърли. Промяната беше показана като дребнави спорове в БСП. Ние водихме битка с едно задкулисие, което Борисов хранеше в БСП" - каза още тя.

 

"Задкулисието на Борисов се е преместило около служебния кабинет. Партията, която спечели е президентска заради помощта на Радев. Помагаше им с публични изяви. Ние четем знаци, ние не сме от вчера. Факт е, че съм постъпила честно" - твърди Корнелия Нинова.

 

Според нея Антон Кутев не е редно да изразява отношение относно вътрешнопартийни разговори, докато е говорител на служебния кабинет, По нейни думи е можело той да се яви в централа на партията за разговор. Това действие от страна Кутев злепоставя президента, смята тя. 


На въпрос дали ще гласува в неделя на президентския балотаж, Нинова отсече ‘Ще видите на втория тур”.


Попитана дали подкрепата на БСП към Радев е сигурна, тя отвърна “Членовете на БСП са номинирали Радев, те са умни и сами ще решат”.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 31| 40813 |16.11.2021 Октай пред Фрог: При всяка атака срещу мафията, ДПС ще привижда заплаха за етническия мир. Има съгласуване между Ердоган и Борисов . 6| 4715 |16.11.2021 След изборите на Борисов явно му остана само радостта от магиситралите . 8| 8632 |16.11.2021 При 100% резултати Варна прати Борисов и Портних зад ”Продължаваме промяната” . 1| 4207 |15.11.2021 Страхил Делийски: Борисов спаси ГЕРБ с цената на отвращаването на много хора от изборите

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads