Реклама / Ads
5| 14371 |20.11.2017 НОВИНИ

”Гардиън”: Шапки долу за Григор Димитров!

.
”Шапки долу за Григор Димитров”. Това призова британският вестник ”Гардиън” след триумфа на българина на финала на заключителния турнир на АТП. Снощи най-добрата ни ракета победи белгиеца Давид Гофен и стана №3 в световната ранглиста, спечелвайки най-голямата награда в кариерата си. Британските вестници не пестят суперлативите за българина.
 

"Съперникът му Давид Гофен игра добре тази седмица, като достигна до финала след мачове срещу Роджър Федерер и Рафаел Надал, но сега всички се надяваме, че 26-годишният българин ще успее да запази успехите си на турнира "Аустрелиан оупън". Той определено има талант и дано тази победа му даде повече кураж. Шапки долу за

"Талантът на българския тенисист Григор Димитров му донесе най-голямата победа в кариерата – трофеят от финалния турнир на Асоциацията на професионалните тенисисти в Лондон", пише и Daily Mail.

Вестникът цитира Григор, който казва след победата си, че се е чувствал уверен през цялата година. "Така че когато тялото ми позволява да се подготвя сериозно, чувствам, че имам предимство пред всеки друг играч. Това са моментите, които търся", добави българският тенисист, като разкри още, че се е чувствал и малко уморен след "срещите с няколко солидни противници".

"Разбира се, една от главните ми мечти е спечеля и турнир от Големия шлем", завърши българинът, който след победата си подсигури мястото на световен номер три.

"Българският тенисист Григор Димитров падна на земята и една сдържа сълзите си след победата с 2:1 сета над Давид Гофен в Лондон", пише Daily Express. Вестникът напомня, че съперникът му Давид Гофен надигра Рафаел Надал и Роджър Федер. "Но на финала бе надигран от вдъхновения си противник", пише вестникът.

Изданието напомня и че Григор стана първият дебютант, спечелил турнира от 1998 година насам.

Вестник Тelegraph пише, че българинът е спечелил турнира след трисетов трилър. "Феновете може и да се надяваха за мач между Роджър Федерер и Рафаел Надал, но Димитров и противникът му Давид Гофен представиха спиращ дъха финал и може би частица от бъдещето на тениса", смята изданието.

Вестникът напомня, че в момента, в който спечели, Димитров падна с лице на земята, а после се обърна към своя отбор и треньор.

"Беше невероятна седмица за мен", заяви българският тенисист. "Чест е за мен да играя тук. Най-добрата седмица в живота ми досега", добави победителят.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 3818 |24.10.2017 Оранжев код за валежи в 16 области, температурите вървят надолу . 1| 6644 |14.07.2017 Радев към Кристиян: Слез долу! Върни се при родителите си . 0| 3727 |12.12.2016 Температурите тръгват надолу . 1| 4081 |09.12.2016 Съдии викат пред ВСС: ”Долу Цацаров”

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads