Реклама / Ads
16| 6142 |16.07.2011 НОВИНИ

Номинираните в БСП един по един окапват като круши; доброволно

.
Г. Гергов вече си направи отвод
Калфин остана без конкуренция. Иван Гайтанджиев, Т. Дончева, П. Курумбашев, Ат. Папаризов също няма да участват в надпреварата.
 

Иван Гайтанджиев и Георги Гергов са си направили отвод по време на заседанието на Националния съвет на БСП за избор на кандидат-президентска двойка. Националният съвет продължава обсъждането на кандидатурите на Ивайло Калфин, Янаки Стоилов, Георги Близнашки, Иво Атанасов, Стефан Василев, Татяна Дончева, Атанас Папаризов, Петър Курумбашев.

Отвод си направиха още Татяна Дончева, Петър Курумбашев, както и Атанас Папаризов. Така кандидатите на БСП за президентския пост остават петима: Ивайло Калфин, Георги Близнашки, Янаки Стоилов, Иво Атанасов, Стефан Василев.

Frognews.bg напомня, че социалистите си избират кандидата за президент на два тура днес.

Хардлайнерите в Столетницата стигнаха почти до партизански войни в агитациите за фаворитите си
. Червени ятаци емисарстват между близо 150 членове на пленума на партията и лобират за двамата най-явни фаворити за "Дондуков" 2 - Ивайло Калфин и Янаки Стоилов. Днес обаче тайното гласуване за определянето на кандидата на социалистите ще премине през балотаж, обясняват запознати с процедурата. Депутати и техни хора по места обработват кметовете, които ще присъстват на вътрешния вот, да гласуват за един или друг от най-вероятните победители. По време на самия форум голяма част от номинираните ще обявят официално пред другарите си, че отказват да участват в президентската надпревара.

Изборът няма да е проформа, в залата ще се дебатират кандидатурите и вероятно парата ще се изпуска в люти спорове в коридорите на "Позитано"
, обясняват напрегнатата ситуация червени. Пак по предварителните им изчисления с най-малко гласове от четирите имена ще остане бизнесменът Гергов. Само за последната седмица на бюрото на лидера на социалистите Сергей Станишев били наредени стотици страници анализи и вътрешни проучвания, в които стратезите в БСП описвали плюсовете и минусите на всяка номинация в топ 10.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 17| 4963 |13.07.2011 Още един атакист напусна Волен . 16| 7838 |06.07.2011 Азис: Циганите сме единни, само когато става въпрос за манджа . 8| 5476 |04.07.2011 БАТ единственият стратегически играч за "Булгартабак" . 11| 5214 |04.07.2011 Б.Борисов: Щастлив съм, че църквата у нас вече е единна

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads