Реклама / Ads
0| 8759 |07.08.2022 НОВИНИ

Нов скандал на “Кап. Андреево”. Служители потвърждават, че БАБХ е спряла трафика на камиони по нареждане “отгоре”

.
Служители от няколко институции, които работят на “Кап. Андреево” са дали показания пред гранична полиция и ГДБОП, че БАБХ е спряла трафика на камиони от Турция по нареждане “отгоре”.
 

Именно това е довело до поредния хаос през последните дни на граничния пункт, заради който днес на място отиват шефът на МВР Иван Демерджиев и зам.-министъра на земеделието.  Миналата седмица на браздата бе извършена обстойна проверка на събитията от две подразделения на МВР.

 

За да не изпълни решението на ВАС, което задължава БАБХ да пусне фирма “Евролаб 2011” да извършва хамалски услуги, шефът на Агенцията Даскалов  най-ненадейно издава в четвъртък нова заповед,  според която БАБХ поема дейността по товарене и разтоварване. Юристи са категорични, че подобно нещо не може да се случи със заповед на началника, а единствено със законодателно решение на НС.   Т. е какви дейности ще върши една институция не се решават от нейния ръководител, както се е действало в случая. 

 

След поредицата от  управленски гафове на Христо Даскалов, тези дни в БАБХ се е случил още един, потвърдиха вътрешни източници. Оказва се, че информационната система е била “ударена” от вирус, подобен на този, който повали “Български пощи”.  Така на практика е изчезнала  важна за дейността на БАБХ информация, събирана с години и от значение за функционирането на Агенцията.

 

Има подозрения за умишлени действия. Не се изключва вероятността атаката да е направена точно сега,  за да бъдат заличени определени данни,  неадекватни началнически действия,  както и да се създадат проблеми на наследниците на Христо Даскалов, ако той евентуално бъде сменен.

 

Медията ни установи, че наскоро от  БАБХ на граничния пункт са били пратени криминално проявени лица.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 3433 |06.08.2022 Скандал разтресе стола на Мицотакис в Гърция . 0| 2915 |03.08.2022 Превозвачи протестират с клаксони на “Кап. Андреево” заради хаоса, създаден от БАБХ /видео/ . 0| 17002 |02.08.2022 БАБХ сътвори международен скандал: Прати криминално проявени на “Капитан Андреево” да спират камиони с храни . 0| 4133 |28.07.2022 Скандално министри на БСП напуснаха МС заради F-16: Тръгнали самолети да купуват, а народът ще зъзне зимата

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads