Реклама / Ads
1| 4314 |21.11.2019 НОВИНИ

Нов случай на лекарска небрежност. Разкарвани по болници родители: ”Едва спасиха детето ни!”

.
Източник: БГНЕС
”Момиченцето ни започна да повръща петък срещу събота. Отидохме на заместващ педиатър, който каза, че е със стомашно-чревен вирус и ни даде рецепта. Обаче детето започна да се влошава и вдигна висока температура.”
 

Отидохме в Специализираната болница по активно лечение на детски болести "Проф. д-р Иван Митев". Прегледа го дежурната гастроентероложка, опипа му корема и каза, че детето е силно дехидратирано и трябва да го настанят, но нямат свободно легло. Ако ни приемат, ще лежим в коридора.

 

Това разказват Лора и Георги Стоилови в ефира на Нова телевизия, след като са чакали доста време за преглед в педиатрията.

 

"Едните нямат хирург, другите нямат ехограф. Родителите са в някаква безизходица", с разтреперан глас казва Лора Стоилова.

 

"Всеки родител, който се е сблъсквал с това нещо, знае, че трябва да обиколи няколко заведения, няколко кабинета", добавя Георги Стоилов.

 

"Понякога нямаш това време. Изгубихме два дни, които можеше да са фатални", обяснява Лора.

 

"Отидохме в частна болница, пуснаха кръв и CRP беше 8. Пуснаха ни банка и ни изписаха вечерта, защото нямат стационар. Казаха да дойдем сутринта. Отиваме, а CRP беше скочило на 113. За тях това не беше притеснително", обяснява майката.

 

"През цялото време искахме преглед от хирург, а те казваха, че нямат. За ехографа обясняват: "Нямаме такъв, евентуално в понеделник ехографът ще работи".

 

Следобедът детето видимо се влошава. Просто се отпуска и само стои полуадекватна. След изрично мое настояване, че най-вероятно е апандисит, ме поглежда и отвръща: "Категорично не е!".

 

"Отново ни пуснаха и отново казаха да отидем на другия ден по обяд. Но ние веднага отидохме в "Пирогов".След малко детето ни бе на операционната маса", разказа майката.

 

"Благодаря на д-р Красимир Житянов. Той спаси детето ни. По думите му нямало да оживее до сутринта, ако не бяхме отишли. Каза, че всичко е било в гной. Червата са ѝ били вадени и мити. Освен апандицит е имало и перитонит. Спасиха я. Но проблемът е, че няма една специализирана детска болница с апаратура и специалисти", категорична е майката на оцелялото дете.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 11| 7883 |12.11.2019 Идентичен случай: Свалиха правителството на Молдова заради избора на главен прокурор . 4| 3936 |07.10.2019 Гюнтер Ферхойген: България беше тежък случай, но оправда доверието за член на ЕС . 1| 4792 |24.08.2019 Първи смъртен случай в САЩ след използването на електронни цигари . 0| 3859 |20.08.2019 Засякоха втори случай на африканска чума в пазарджишко

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads