Реклама / Ads
0| 4648 |13.07.2016 НОВИНИ

Нова схема! На трафикантите на хора се разплащат с коли, вместо с пари

.
Трафикантите на хора получават коли, вместо пари за свършената работа. Това е най-новата схема за разпращане, за да се не може престъпниците да бъдат разследвани за пране на пари, разкри пред Фрог нюз високопоставен полицейски източник.
 
В момента по този начин действат основно ромските организации на границата. Известно е, че в престъпния бизнес са въвлечени цели кланове, основно кардарашите. След като преведат дадена група бежанци до някоя от страните в Западна Европа, парите за свършената работа умишлено не се броят на ръка. Човек от организацията отива в Германия до предварително посочена автокъща и товари дузина автомобили. Колите се карат у нас и се разпродават възможно най-бързо. Така трафикантите оправдават натрупаните богатства и високия си стандарт на живот пред данъчните с конкретна дейност-внос и продажба на автомобили. Експерти по сигурност признават пред Фрог, че полицията прави огромна грешка, като изобщо не следи за движението на средствата, които се печелят от трафик на хора. Гони са само криминалното престъпление, а генерираните огромни печалби остават непокътната територия за МВР. В същото време трафикантите на хора реализират гигантски печалби. Те са спечелили над 5 милиарда долара благодарение на миграционната вълна в Южна Европа през последната година. Това сочи доклад на международните агенции за борба с престъпността "Интерпол" и "Европол".

Заради по-бедните бежанци са се наложили и нови методи на заплащане за превеждането им през граница. Тези, които нямат пари, за трафикантите, „залагат” свой близък или пък се наемат да продават дрога в Европа. Ако бежанецът не намери парите, след като стигне до желаната дестинация влиза в наркобизнеса, като договорките в началото са за една-две години. Те обаче не се спазвали. В случай, че и това не се случи, трафикантската организация подхваща „заложения” роднина. Обичайно от него се взимал орган за незаконна трансплантация. Конкретна страна от Близкия Изток, която има силно влияние в цял свят, проявява особена активност в тази дейност, установило нашето разузнаване.

В момента има спусната задача сирийците, основно мъжете, по възможност да се връщат в родината им. Причината е, че голяма част от тях са принудени да станат агенти в средите на Ислямската държава. Наричат ги „свински уши”, защото информацията, която предават не се взима за чиста монета се налага допълнително да се провери от други източници. Оказва се, че американското разузнаване основно се ползвало от тази услуга.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 4445 |13.07.2016 Нинова: Има възможност за общ ляв кандидат за президент . 0| 4081 |12.07.2016 Нинова: Днес имена не сме обсъждали . 0| 9309 |10.07.2016 Цв.Цветанов овладява новата структура за борба с корупцията . 0| 4699 |06.07.2016 Соня Найденова: Ясно е кой държи ножа, хляба и сиренето във ВСС

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads