Реклама / Ads
16| 5677 |09.08.2021 НОВИНИ

Нови съмнения за докторската степен на кандидат-премиера Пламен Николов

.
Нова порция от съмнения за докторската степен на кандидата за премиер на „Има такъв народ“ Пламен Николов. „Тука има - тука нѐма!“ – Така започва публикацията във Фейсбук на групата „Обществен контрол“. В публикацията се твърди, че Николов е сменил данните за университета, от който е получил образованието си.
 

„Тука има - тука нѐма!

 

Представяме ви информацията за завършеното образование на кандидат-премиера Пламен Николов от профила му в LinkedIn ПРЕДИ и СЛЕД 01.08.2021г.

 

Прави впечатление изчезването на докторската му степен от университета в Клагенфурт (Австрия) по „Философия на икономиката, правото и политиката“… и последния да затвори вратата!

 

Напомняме, че това е дипломата, с която се е явявал на кастинг за премиери…“, пишат от „Обществен контрол“.

 

„На запитване за образованието на Николов в университета University of Klagenfurt, пред местната медия Кleine Zeitung, ръководството отрича той да има докторска степен“, твърди „Обществен контрол“.

 

По този повод, ето какво пишат от „Обществен контрол“:

 

Хоп, и университетът Клагенфрут се отказа от самозваното си чедо, „докторът от Клагенфрут“ по философия на правото, политиката, икономиката… и последния да затвори вратата, мениджърът на мулти-милиардния бизнес с плавници, бански и шнорхели, острието на ИТН, кандидат-премиерът на републиката, Пламен Николов (линк в коментарите). Ех, да беше жив Захари Стоянов от портрета отзад, който също като нас обичаше да се справя с негодниците…“.

 

За БТА авторът на статията, който е ръководител на икономическия отдел на вестника, каза, че господин Пламен Николов не е бил възпитаник на университета, съдейки по официална информация, получена от д-р Анегрет Ландес, завеждаща отдела за връзки с обществеността на университета Алпе Адрия в Клагенфурт.

 

В писмено становище по случая тя посочва, че студент или абсолвент на име Пламен Николов не фигурира в компютърната система на университета. Името му не присъства и в регистъра на Съюза на австрийските библиотеки, където се съхраняват всички писмени работи на студентите в Австрия.

 

От къде е докторската степен на Николов?

 

Сред източниците на „Уикипедия“ за Пламен Николов  е посочен сайтът Swimming world – специализирано нишово издание, отбелязва actualno.com. В него през 2013 г. е поместено прессъобщение, което казва, че Пламен Николов е назначен за представител на компанията за плувни принадлежности FINIS Europe. Изданието отбелязва, че публикува прессъобщението без редакторска намеса, т.е. така както е изпратено от компанията.

 

В това прессъобщение пише, че Николов е „магистър от Софийския университет и има докторска степен от университета в Клагенфурт“.

 

До 1 август същото пише и в личния профил на Николов в социалната мрежа за бизнес контакти LinkedIn. Там Николов е отбелязал само магистърската си степен в Софийския университет („История и философия на науката и технологията“) и докторска степен (PhD) в известния австрийски университет по „Философия на правото, политиката и икономиката“. Същата информация Николов е посочил и в профила си във Фейсбук.

 

От кастинга за политици, проведен от „Шоуто на Слави“ през 2018 г. пък се разбира, че Николов е направил докторантурата си в Софийския университет, а в австрийското учебно заведение е бил на специализация.

 

Тези разнопосочни твърдения в последните дни станаха причина за становище от Министерството на образованието, което потвърди, че в българската база данни има дисертационен труд на Николов, което е доказателство, че той е написан именно в България. В последната версия на страницата на ИТН за биографията на Николов е записано, че докторската му дисертация е в СУ „Св. Климент Охридски“.

 

Появиха се обаче и други съмнения за докторското образование на Пламен Николов, получено от Софийския университет.




Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 1| 3656 |09.08.2021 МВР представя новия главен секретар Петър Тодоров /обновена/ . 1| 3347 |09.08.2021 176 нови заразени с коронавирус у нас . 1| 3015 |08.08.2021 392 са новите случаи на коронавирус у нас . 19| 27041 |06.08.2021 Миролюба Бенатова: Петър Илиев е ценен за ИТН, независимо от съмненията около биографията му

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads