Реклама / Ads
18| 3628 |10.08.2021 НОВИНИ

Пламен Николов: Разочаровахме хората. Следват избори до дупка

.
Пламен Николов Източник: БГНЕС
Разочарован съм не в личен план, а за страната. Разочаровахме хората, че не можахме да осъществим идеята да направим единение, както е написано на тази сграда, точно когато е най-нужно на нашата страна.
 

Това коментира пред журналисти Пламен Николов, който оттегли номинацията си за министър-председател в проектокабинета, излъчен с мандат на „Има такъв народ“, предава БТА. Той депозира в деловодството на парламента писмо, с което оттегля съгласието си да бъде номиниран за министър-председател.

 

По думите му остават неизпълнени и заявените първи приоритети, свързани с Плана за възстановяване и устойчивост, мерките срещу ковид кризата и приемането на новата бюджетна рамка.

Относно спорната фигура на предложения за вицепремиер и министър на вътрешните работи Петър Илиев, Николов каза, че не би могъл да коментира. Според него номинацията на Илиев не е основна причина за липсата на подкрепа от страна „Демократична България“ и „Изправи се.БГ! Ние идваме!“.

 

На въпрос, какво следва оттук нататък за страната, Пламен Николов отговори: „Избори до дупка“. Той допълни, че онова, което го притеснява е, че така ще разочароват хората с поведението си, както и всички български избиратели, но от друга страна това ще консолидира техните избиратели.

 

Той бе категоричен, че от „Има такъв народ“ са положили всички усилия, за да има правителство: „Направихме всички експертни срещи, направихме дори невъзможното, постигнахме компромиси по политики, където не сме мислили, че това е възможно“. В лично качество Николов също заяви, че е направил всичко, което е зависело от него.

 

Колегата му Мика Зайкова, която като най-възрастен народен представител откри 46-ото Народно събрание заяви пред медиите, че много иска да има правителство. Тя бе категорична, че съжалява за пропуснатия шанс сега с първия мандат да бъде реализирано правителство.

 

„Аз не мога да разбера, след като сме се разбрали по приоритети, по политики и Исус Христос да бяхме предложили за министър пак щяха да му намерят махна“, коментира тя.

 

„Не ми харесва такова нещо, аз съм дошла тук да работя за България и знам за какво съм се заклела, ама някои май са го забравили“, каза Зайкова.

 

Пламен Данаилов, също депутат от ИТН, бе категоричен, че всички парламентарни партии, с които са водили преговори - ДБ, ИБГНИ и БСП са получили подписана декларация, в която са разписани всички приоритети, които са били обсъдени.

 

„Оттук нататък следва конституционната процедура, докъде ще стигнем, ще видим, има голяма вероятност да отидем на трети предсрочни избори за парламент“, добави депутатът.

 
 

 

 

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 25| 5132 |10.08.2021 Пламен Николов ще се оттегли по лични причини . 20| 6088 |09.08.2021 След поредните съмнения: Пламен Николов пак се обяснява за образованието си в Австрия . 16| 5684 |09.08.2021 Нови съмнения за докторската степен на кандидат-премиера Пламен Николов . 9| 12612 |08.08.2021 Пламен Данаилов отговори на Татяна Дончева: Независимите експерти си докарват до 15 хил. лв. средно месечно

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads