Реклама / Ads
0| 3166 |06.09.2022 НОВИНИ

Новият британски премиер обеща да „избяга от бурята“ на икономическата криза и да възстанови страната

.
Лиз Тръс Източник: БГНЕС
Новият премиер на Великобритания Лиз Тръс обеща да „избяга от бурята“ на икономическата криза и да възстанови страната. В първата си реч, след като бе официално назначена на поста, тя направи обръщение на „Даунинг стрийт“. Икономиката, енергетиката и здравните грижи са трите приоритета, които очерта Тръс в първото си обръщение като премиер на Обединеното кралство.
 

„Първо ще направя така, че Великобритания да заработи отново. Имам смел план, който да засили икономиката чрез намаляване на данъците и реформи. Ще намаля данъците, за да възнаградя трудолюбието, което ще позволи и на бизнеса и инвестициите да растат. Мисията на моята реформа е Великобритания да работи, гради и просперира“, заяви тя.

 

Минути след спирането на изсипалия се над Лондон проливен дъжд и пред събралите се пред официални вход на „Даунинг Стрийт“ 10, Тръс обеща да се справи с непосилните сметки за енергия, като пое ангажимент да предприеме действия за това още през тази седмица: „Ще се погрижим за това хората да не се сблъскват с непосилните сметки за енергия. Ще се погрижим за това да бъдат построени болници и пътища. Ще се справя с енергийната криза, предизвикана от войната на Путин. Тази седмица ще предприема действия, за да се справя със сметките за енергия и да подсигуря нашите бъдещи енергийни доставки“.

 

Тръс обяви и намеренията си за здравна реформа, като свой трети приоритет: „На трето място ще се погрижа хората да могат да си записват без проблем часове при лекаря и да получат здравните услуги, от които се нуждаят. Ще стабилизираме нашите здравни услуги. Като акцентираме върху икономиката, енергетиката и здравните услуги ще подсигурим на страната ни пътя за дългосрочен успех“.

 

По-рано 47-годишната бивша министърка на външните работи, която е и  четвъртия премиер от Консервативната партия за последните шест години, пое властта след не съвсем традиционна церемония, провела се извън Бъкингамския дворец.

 

Тя получи одобрението на Елизабет Втора, която ѝ възложи съставяне на правителство. Заради проблемите с придвижването на кралицата ритуалът се състоя в имението й Балморал в Шотландия, където Борис Джонсън подаде оставка след 1 139 дни на поста, а Лиз Тръс бе назначена.

 

Предстои новият премиер на Великобритания да обяви и министрите си в правителството.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 2751 |06.09.2022 Официално: Джонсън подаде оставка, Тръс вече е премиер на Великобритания . 0| 2660 |06.09.2022 Премиерът Донев от Каравелово: Няма да оставим нито един неподпомогнат човек . 0| 2665 |06.09.2022 Лиз Тръс официално заема поста на британски премиер . 0| 2909 |05.09.2022 Лиз Тръс сяда на премиерския стол на Борис Джонсън. Какво значи това?

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads