Реклама / Ads
4| 4653 |04.02.2022 НОВИНИ

Новият шеф на ”Булгаргаз”: Заварихме дружество без съдържание

.
Иван Топчийски Източник: стопкадър, БНТ
Ден преди вписването на новото ръководство на ”Булгаргаз”, старото е освободило целия мениджърски екип. Заварихме дружество без съдържание. Това заяви пред БНТ председателят на Съвета на директорите Иван Топчийски.
 

"Това е дружество със стратегически интерес. Освен това на старото ръководство е предложено обезщетение от над 170 хиляди лева. А тези договори е можело да бъдат прекратени без обезщетения", смята той.

 

Топчийски тълкува освобождаването като знак, че старото ръководство не иска да има никаква следа какво се е случвало назад във времето. "Във всичките 66 бройки, 25% седят в графата свободни", каза той.

 

"Вземанията на дружеството са нараснали главоломно, защото компанията не е успяла да събере 206 млн. лв задължения на "Топлофикация- София", са прехвърлени към БЕХ с договор на цесия", добави Топчийски и уточни, че новото ръководство трябва да търси стабилизация на компанията.

 

"Цената на газа може да падне с 2 до 3% освен обявените 18% от февруари", разкри още Иван Топчийски. По думите му това щяло да стане ясно следващата седмица.

 

Той допълни, че цената се определя на база на предложение от "Булгаргаз", а се приема от КЕВР.

 

"Липсва връзката между двете звена. КЕВР трябва критично да погледне на тази ситуация", смята Топчийски.

 

Той напомни, че договорът за доставка на азерски газ изтича в средата на тази година, а няма никакво предаване и приемане на документи между старото и новото ръководство на "Булгаргаз".

 

"Затова започва подготовката на тези преговори. Прави се всичко възможно газовата връзка да заработи от юли и проектът да се завърши скоро Тепърва ще се търсят документи, като пътната карта от 2017 г. ", увери Топчийски.

 

Относно президентското предупреждение за промяна на модела и вкарването на посредници, той уточни, че няма такава информация.

 

По темата за запасите в Чирен, Топчийски уточни, че не са нарушени, а са намалели и допълни, че са резерв който балансира потреблението.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 11| 3276 |04.02.2022 Новият подвариант на Омикрон е в България . 3| 2978 |03.02.2022 Деян Петков от ИТН е новият секретар на 47-ото НС . 9| 3296 |02.02.2022 Премиерът избухна: Стига спекулации! Новият ни дълг е 4 млрд. лв., а не 7 млрд. лв. . 0| 3088 |02.02.2022 Агнеса Руси ли е новият македонски посланик у нас?

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads