Реклама / Ads
49| 19277 |09.07.2021 НОВИНИ

НОВИНАТА: ГЕРБ ще са трети или четвърти на изборите! Не съчувствайте на инквизиторите

.
Той търси съчувствие...
ГЕРБ на Борисов ще бъде трета или четвърта по брой гласове на изборите на 11 юли. Това сочат проучвания, които не се базират на традиционните социологически анкети, а на психологическите и емоционални нагласи на гражданите. Тези резултати не се огласяват, защото плод на научни изследвания, а не на класически методики за прогнозиране. Няма чудо - има реалност и тя е натрупана омраза и умора от Борисов, борисовщината и лицемерието на партийната пропаганда.
 

***

И те излязоха на протест, защото срещу тях се упражнявали репресии. Как така, ние сме правова държава! – чува се писукане сред рехавите редици на протеста. Да не забравя: недоволните са от ГЕРБ. Те са жертвите… Само два месеца след като пред Съдебната палата със същите жалвания излязоха група прокурори, които бяха поздравени от баш прокурора – те пък били репресирани от искането за закриване на инквизицията… Пардон – на специализираните съд и прокуратура.

 

***

Споменах инквизиция, ще спомена и, че Иван Гешев се определя като „инструмент на Господ“, което ни препраща към Великия инквизитор Томас де Торквемада.

Сега си представете Торквемада, който лично участвал в изгарянето на кладата на над 2000 души, набедени, че са виновни за нещо, на протест, че е репресиран, когато омразата на хората срещу действията му се трансформирала в открити бунтове срещу мракобесието.

 

***

Омразата и желанието за мъст са част от формирания протестен вот срещу управлението на ГЕРБ, упражнявано еднолично от Бойко Борисов. Тези чувства са спонтанна реакция и дълго потиснати емоции, породени от безчинствата на миналата власт и безконтролността на репресивния апарат, хвърлен срещу обществото, основна част на който е прокуратурата на Иван Гешев.

Данните на водещите агенции от последните дни са почти еднакви. И Алфа рисърч, и Галъп съобщават за изравнени резултати между „Има такъв народ“ и ГЕРБ. Със сигурност социолозите са си свършили съвестно работата. Друг е въпросът съвестно спрямо кого? Защото те са наясно, че моментната картина в никакъв случай не гарантира точни прогнози. Ще припомня: През 2001 г., когато СДС и НДСВ бяха представяни с почти еднакви резултати до деня на изборите, финишираха с резултат 18% за „сините“ и 42% за царистите.

През 2009 г., когато трите партии от управляващата Тройна коалиция в проучванията до последния момент водеха сериозно на ГЕРБ, в изборния ден бяха разбити от партията на Борисов, НДСВ направо се затри.

Вътрешните проучвания на ГЕРБ показват, че с тях и Борисов ще се случи нещо подобно. И страхът ги парализира. Какво да направят, как да се спасят и да излъжат“пратеника“ на Съдбата?

 

***

И се хващат за сламката: да направим като инквизитора Торквемада, който, за да се спаси от народния гняв, се оградил с телохранители и се изолирал в манастир (в тайна негова къща, според някои източници), за да избегне възмездието. Умрял сам, богат, изоставен и ненавиждан. Дори монахини отказали да му помагат, когато бил болен. Ще припомня, че бруталните репресии на испанската Инквизиция и Торквемада са извършвани в името на Христа. Както днес Борисов и Гешев ни пробутват своя принос към демокрацията и закона…

 

***

Борисов, Гешев, Пеевски, Доган, Цацаров и слугинажът им са преследвани от проклятието на собствения си народ. Нещата трябва да се изговарят открито. Социологическите проучвания са едно, емоциите, които бушуват у хората преди вота, са съвсем друго нещо. Именно те ще повлияят на избора в неделя. И така трябва да бъде. Разум, но повлиян от преживяното. Абстрахирайте се от пропагандата, ако искате да останете хора.

 

Ако не беше толкова перверзно и цинично, щеше да е забавно да се наблюдават репресиращи години наред сатрапи, да реват и протестират, че са репресирани… Парадокс, достоен за абсурдната ни дествителност.

 

Емил Азар

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 10| 20363 |09.07.2021 Шефът на МВР: Маринов и Терзийски никога няма да разкрият престъпления, които са свързани с ГЕРБ . 15| 3634 |09.07.2021 ”Екзакта” също дава изравнени резултати между ГЕРБ и ИТН . 26| 4193 |09.07.2021 Социолози: Наблюдаваме паритет между ИТН и ГЕРБ. Вижте последното изследване на ”Тренд” . 19| 4415 |08.07.2021 „Екзакта“: Разликата между ГЕРБ и ИТН е в рамките на статистическата грешка

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads