Реклама / Ads
1| 3185 |07.04.2023 НОВИНИ

НПО: Заплахите към намерената убита жена в София са отпреди половин година

.
Убитата жена има 10 годишно дете Източник: БГНЕС
Нашият психолог е обсъдил с жената множество варианти за сигурност - кризисно звено, възможност да не се движи сама, да се обади в полицията. Жените се случва да не решават веднага да подават сигнал.
 

 Изисква се известно време да решат подобно нещо, тъй като битува в обществото мнение, че полицията няма да помогне. От друга страна самите извършители също се заканват, че имат връзки и че ще се получи по-голямо насилие". Това заявиха от неправителствената организация, към която убитата 32-годишна жена в София е потърсила помощ.

 

Припомняме, че тялото на 32-годишна жена беше намерено в багажник на кола в София, след като на 3 април е била обявена за издирване.


"Докато е била консултирана за тези неща, че е добре да се подаде сигнал до полицията и до прокуратурата, става ясно, че не е имало физическо насилие, тъй като не са съжителствали заедно, но са имали интимна връзка. Нашият консултант е знаел, че извършителят е имал условна присъда за подобни случаи и при други жени.

 

Това подсказва за висок риск. Жената обаче е преценила, че няма да може да се съберат достатъчно доказателства в случая. При нашето законодателство само при съжителство има заповед за защита, а в този случай не е имало такова. Евентуално е могла да заведе сигнал за наказателно преследване, което е било в процес на обсъждане", заяви представител на въпросното НПО.

 

"На трети вечерта стана ясно, че е обявена за издирване, съдействахме на полицията", допълниха още от неправителствената организация.

 

Заплахите към нея не са били само към нея конкретно, но и за живота на близките ѝ, заявиха още от организацията.

 

"Ние помагаме на жените да подадат сигналите - адвокатите помагат в изпипване на детайлите, за да има ограничителна заповед или други мерки, но самите те трябва да подадат сигнал. В този случай полицията бързо намери жената, но за съжаление намери един труп. Ние дълбоко страдаме за нашето момиче и изказваме съболезнование на родителите ѝ, тя има и 10-годишно дете", посочиха от НПО.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 2| 3092 |07.04.2023 Намерената в багажник жена: Убита от партньора си, не е подавала сигнал до МВР . 10| 3315 |07.04.2023 МВР прати на прокуратурата сигнала за заплахите на Василев срещу Морфов . 1| 3049 |28.03.2023 Главен комисар Петър Тодоров: Няма опасност за провеждането на изборите заради заплахите към училища, където има СИК . 0| 3075 |22.03.2023 69-годинишна жена е убита в София, задържан е синът й

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads