Реклама / Ads
9| 6240 |02.09.2023 НОВИНИ

Нула, експонирана като нещо важно в МВР, обикаля медии. Виждал ли е Петър Тодоров жив бандит?

.
Толкова ли закъсаха бТВ и Нова тв, че почти едновременно в събота излъчиха интервюта с подалия оставка главен секретар на МВР Петър Тодоров. Известният с постната си професионална биография и като „наш човек“ на двама президентски съветници отговаряше по един и същ начин на едни и същи въпроси. Елементарен, повърхностен, озлобен заради отстраняването от високия пост.
 

Нищо важно и задълбочено – общи приказки и ниско ниво. Нито дума за служителите на МВР, за техните проблеми, за реформите в системата.

Нула полза от медийните изяви на въпросното лице. Нула, експонирана доскоро като нещо важно.

 

Останах с впечатлението, че и двете интервята бяха използвани от Тодоров да повтори и потрети, как Кирил Петков отишъл при вътрешния министър Калин Стоянов, който след това извикал Тодоров и му предложил да подаде оставка. Значи отстраняването му било политическо. Не каза обаче, че и назначаването му от президента Радев също е политически акт.

 

Всъщност, виждал ли е Тодоров жив престъпник? Колко такива е заловил? Не е питане за заяждане, а нещо много важно за най-високия професионален  пост в МВР.

 

Проблемът не е в плачещия бивш военен, преминал в Магистрална полиция - Пловдив и стигнал до върховете на системата заради нечии сметки. Проблемът е, че:

 

1. Хора без професионален опит и постижения се назначават на високи длъжности, което води до проблеми в системата на МВР.

 

2. Големи медии дават възможност на несъстоятелни лица да досаждат на аудиторията с нелепите си обяснения, подклаждани от неадекватни оценки за собствените възможности.

 

За съжаление някои от изявленията и действията на вътрешния министър Калин Стоянов будят съмнения, че той притежава достатъчно умения, за да се справи със сложните задачи и проблеми на вътрешната сигурност.

 

Ако се питате, защо БНТ е пропуснала да покаже и тя ридаещия главсек на МВР, отговорът е: Защото самата телевизия е в състояние на лятно зануляване. Над хиляда служители, но нищо актуално на екран - само повторения и досадно-неразбираемо озвучени български филми, извадени от нафталина... Много милиони на данъкоплатците за програма от старите ленти и минали години.

 

Емил Азар

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 25| 4631 |02.09.2023 Бившият главсек на МВР като латерна по две телевизии: Това е чистка! . 5| 4459 |01.09.2023 Румен Драганов: Летният туристически сезон минава като по учебник . 5| 4459 |01.09.2023 Антоанета Цонева, ПП-ДБ: Докато има мнозинство, което да приема важните закони, ние сме стабилни . 2| 4473 |31.08.2023 Виталий Кличко: Киев планира да изгради още укрепления, тъй като все още има риск от руска атака

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads