Реклама / Ads
0| 3734 |10.07.2019 НОВИНИ

Облаци, дъжд, градушки и гръмотевици

.
Източник: БГНЕС
Облачно и дъждовно време в цялата страна в сряда, съобщават от Националния институт по метеорология и хидрология. За по-голямата част от страната е обявен жълт код, а за най-южните райони и по Черноморието - оранжев код за опасни метеорологични явления.
 

Прогнозата е за по-интензивни валежи и гръмотевични бури в областите Благоевград, Смолян, Кърджали, Хасково, Ямбол, Бургас и Варна.

 

През следващото денонощие ще преобладава облачно и дъждовно време. Сутринта ще има временни прекъсвания на валежите и разкъсвания на облачността, но още преди обяд от запад отново ще завали дъжд, който ще обхване по-голямата част от страната.

 

Привечер от северозапад валежите ще започнат да спират, но в южните и източните райони ще продължи да вали и през нощта срещу четвъртък, като на места там се очаква да паднат значителни количества. По-голяма е вероятността за гръмотевични бури и градушки в Южна България. Вятърът ще е предимно умерен от северозапад и с него ще прониква хладен въздух. Температурите ще се понижат и максималните ще са между 21° и 26°, по-високи в крайните югозападни райони. Атмосферното налягане е малко по-ниско от средното за месеца и още малко ще се понижи, отбелязват от НИМХ.

 

Над Черноморието сутринта валежите ще спрат и до обяд ще има временни разкъсвания на облачността. След обяд отново ще завали и с прекъсвания ще продължи да вали и през нощта срещу четвъртък. Вятърът ще е предимно умерен от север-северозапад, след обяд временно ще се обърне от юг-югоизток. Максималните температури ще са между 23° и 26°, колкото е и температурата на морската вода. Вълнението на морето ще е 2 бала.

 

Над планините ще е облачно и дъждовно, на места ще се развият и гръмотевични бури. Ще духа до умерен север-северозападен, по високите открити части - силен до бурен западен вятър. Максималната температура на височина 1200 метра - около 19°, на 2000 метра - около 12°, по- ниски в Стара планина.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 4290 |05.07.2019 До обяд слънце, следобяд-дъжд, бури и градушки . 0| 4791 |23.06.2019 Обилни валежи и градушки ни очакват в понеделник . 0| 3438 |19.06.2019 Отново ще е слънчево с опасност от градушки . 0| 3710 |18.06.2019 Бури, светкавици и градушки ще вилнеят следобед

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads