Реклама / Ads
7| 6776 |16.10.2015 НОВИНИ

Обвинението отказа да разследва далавери на Бисер Лазов за 300 млн. лв.

.
Бисер Лазов с неговия покровител Делян Пеевски
С постановление от 28.09.2015 г. Софийска градска прокуратура отказа да образува досъдебно производство срещу защитения й свидетел Бисер Лазов по сигнал подаден от НПО „Ние гражданите”. Въпреки, че откраднатите активи от „ЕВРОБИЛД 2003” ЕООД надхвърлят 300 млн. лева, това явно не е достатъчно на родните прокурори да се задействат и да спрат безчинствата на Лазов.
 

Това не е изненада. Но докато Прокуратурата пише постановлението, Бисер Лазов открадна поредния актив на „ЕВРОБИЛД 2003” ЕООД. Този път Лазов продаде акциите на дружеството от капитала на „ЛЕКС ПРОПЪРТИС” АД на „РЕАЛ СТИЛ” ЕООД, регистрирано в родния му Кюстендил и формално собственост на негов близък – Георги Славчев Георгиев.  Смяната на собствеността върху акциите от капитала на „ЛЕКС ПРОПЪРТИС” АД е отразена в Търговския регистър на 25.09.2015 г., заради вписване на нов съвет на директорите.

 

Целта на този пореден грабеж са 23 дка в Разлог, местността Гаврица, заедно с изграден до кота „0” хотелски комплекс, собственост на „ЛЕКС ПРОПЪРТИС” АД.

 

В предишен материал писахме, как на 14.09.2015 г. „РЕАЛ СТИЛ” ЕООД е наложи възбрана върху имота по измислен със задна дата разчет между „ЛЕКС ПРОПЪРТИС” АД и „ЕВРОБИЛД 2003” ЕООД.  Вижте тук: https://frognews.bg/news_98483/Liubimetsat-na-prokuraturata-Biser-Lazov-niama-spirka---pak-krade-ot-KTB/

 

Тъй като „ЕВРОБИЛД 2003” ЕООД е в производство по несъстоятелност от април 2015 г., Бисер Лазов със сигурност е прехвърлил собствеността върху акциите със задна дата, т.е. преди датата на откриване на производството по несъстоятелност. Това много лесно може да се провери, разбира се, ако има желание от компетентните органи:

Първо: може да се провери в акционерната книга на „ЛЕКС ПРОПЪРТИС” АД, кой и кога е отразил смяната на собствеността;

Второ: може да се проверят активите към 31.12.2014 г. по официалните отчети на предишния и новия собственик на акциите;

Трето: може да се разпитат лицата, представляващи „ЕВРОБИЛД 2003” ЕООД и „РЕАЛ СТИЛ” ЕООД, съответно Тихомир Димитров Иванов и Георги Славчев Георгиев, кога за подписали договора за прехвърляне на акциите.

 

И най-важното: от поредната продажба на активи на „ЕВРОБИЛД 2003” ЕООД в КТБ АД /н/ не постъпва абсолютно нищо за погасяване на кредитите на дружеството!

 

Според Наказателния кодекс едно от престъпленията срещу кредиторите е, когато:

 „Търговец, който след откриване на производство по несъстоятелност:

1. скрие, унищожи, повреди или отчужди безвъзмездно пари, вещи, ценни книжа или други ценности, които могат да послужат за удовлетворяване на неговите кредитори;

2. отчужди пари, вещи, ценни книжа или други ценности, които могат да послужат за удовлетворяване на неговите кредитори, когато даденото значително надхвърля полученото и е извършено в противоречие с нормалното водене на стопанската дейност;”

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 57| 6096 |13.10.2015 Лавров: Борисов трябва да се срамува за отказа си от енергийните проекти с Русия . 4| 6423 |10.10.2015 Шофьорът, прегазил човек на Витоша, отказал да му помогне . 26| 6030 |10.10.2015 Проф. Герджиков: Разследващите журналисти вършат работата на разследващите органи . 71| 22187 |09.10.2015 СЕНЗАЦИЯ! Наши политици разследвани за пране на пари в Лихтенщайн

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads