Реклама / Ads
1| 2486 |17.06.2024 НОВИНИ

Очакваме да разберем от Радев кога започва работа 50-ият Парламент

.
Румен Радев Източник: БГНЕС
Очаква се днес да разберем кога ще бъде първото заседание на 50-ото Народно събрание. Президентът Румен Радев посочи миналата седмица, че именно днес ще разберем какво е решението му по въпроса.
 

"В понеделник ще обявя кога ще свикам Народното събрание", заяви на 13 юни президентът Румен Радев, като избегна да посочи кога ще даде старт на работата на новоизбраните депутати.





Официалната клетва на новите 240 народни представители ще даде старт и на процедурата по консултации при президента. Това води и до връчването на първия проучвателен мандат за съставяне на правителство.

 

ГЕРБ-СДС, която ще получи мандата първи, още днес ще изпрати покани за разговори с останалите формации в новия парламент, за да се види какви са нагласите за събиране на подкрепа.

 

Държавният глава Румен Радев обаче пристигна на официално посещение в Черна гора, като бе посрещнат в Подгорица от шпалир от гвардейци и червена пътека. Българският президент е в Черна гора по покана на черногорския си колега Яков Милатович. Утре българският президент и съпругата му Десислава Радева ще бъдат посрещнати от Яков Милатович и съпругата му Милена Милатович с официална церемония. Не е ясно дали ще разберем кога депутатите започват работа, докато Радев е в Черна гора.







В интервю за ФрогНюз конституционалистът доц. Наталия Киселова посочи, че най-вероятно депутатите ще започнат работа на 18-19 юни:

 

“Предполагам, че президентът ще свика Народното събрание максимално бързо - или на 18, или на 19 юни. Ако веднага след полагането на клетва новите народни представители изберат председател и заместник-председатели на НС, предполагам, че ще започнат да работят по нов правилник. Според мен “Възраждане” отново ще издигнат свой кандидат, но по-скоро ще има консолидиране около кандидата от ГЕРБ", посочи тя.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 2457 |17.06.2024 Днес ще бъде слънчево, на места ще превали . 20| 9834 |16.06.2024 Руският сателит Белград пусна филм за "българските зверства и бългаския окупатор" . 6| 3092 |16.06.2024 Петър Курумбашев: Маркетмейкърът е Борисов - от него зависи какъв компромис би приел . 4| 3996 |16.06.2024 Режисьорът Виктор Божинов: Съединението на българите - шутовете и плюнката са по-силни и лепят по-здраво

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads