Реклама / Ads
17| 3068 |11.01.2022 НОВИНИ

Очаквано: Корнелия Нинова пак ще се бори за шефския стол на „Позитано“

.
Корнелия Нинова Източник: БГНЕС
Очаквано председателят на БСП в оставка Корнелия Нинова пак ще се бори са шефския стол на „Позитано“ 20. Това призна самата тя в ефира на Българското национално радио. По думите й така било честно. Новината вероятно не е изненада за никого.
 

„Вероятно ще се кандидатирам и смятам, че така е честно. Ако иска човек отново доверие или иска човек да се кандидатира, всеки е добре дошъл и каквото решат членовете на партията. Ключовото тук е да има пряк избор, а не промяна в устава и конгреса да избира председател“, заяви Нинова.

 

Червената лидерка хвърли оставка след краха на БСП на парламентарните избори през ноември 2021 година. На изборите през април за пръв път от 20 години насам тя бе не втора, а трета сила с 480 146 гласа. През юли социалистите паднаха до 365 695 гласа, а на 14 ноември получиха едва 267 817 гласа.

 

Социалисти обаче подозират, че Нинова отново ще оттегли подадената оставка, както направи след евроизборите през 2019 година. Самата тя вече няколко пъти отрече и сега да има подобно намерение. И днес Нинова отново заяви, че този път няма намерение да си оттегля оставката: „Изпратила съм оставката писмено до членовете на партията и няма да я оттеглям. Не е подадена само пред медиите“.

 

През последните дни у социалистите се появиха притеснения, че конгресът може да бъде отложен, а като мотив да се използват нарастващите случаи на коронавирус. Засега обаче Корнелия Нинова твърди, че няма такива намерения: „Ще има конгрес на 22 януари. Ще спази мерките срещу COVID, ще се влиза със зелен сертификат“.

 

В момента Нинова е вицепремиер и министър в кабинета „Петков“. За нея не би било проблем да съвместява работата си в правителството с партийната дейност.

 

Засега само един социалист е заявил, че ще се кандидатира за лидер на БСП, ако се стигне до пряк избор. Това е Крум Зарков, който за няколко години спечели симпатиите на членовете на партията. През 2017 година той стана депутат за пръв път, след като бе привлечен именно от Нинова като ново попълнение във висшия партиен ешелон и доскоро минаваше по-скоро за близък до нея, но това се промени преди няколко месеца. До разрива в отношенията им се стигна след изборите през април, когато социалистите се сринаха от второ на трето място, а оставка подаде само Изпълнителното бюро, но не и самата Нинова. Тогава на заседание на Изпълнителното бюро единствено Зарков и Янаки Стоилов обявили, че е редно и лидерът на партията да подаде оставка.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 12| 4283 |11.01.2022 Нинова: НОИ да излязат и да обяснят защо пенсионерите получиха по-малко пари . 13| 2896 |11.01.2022 Нинова: Решението на КСНС е достойна защита на българския национален интерес . 11| 4894 |08.01.2022 Крум Зарков: Корнелия Нинова не може да съчетава двата поста на партиен лидер и на вицепремиер . 6| 3499 |07.01.2022 Корнелия Нинова: Има около 40 нерегистрирани фирми за събиране на вземания

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads