Реклама / Ads
58| 9166 |11.09.2020 НОВИНИ

Очаквана атака! Румънска медия твърди, че руските служби стоят зад протестите у нас. Дирижирал ги президента и Божков

.
Румънска медия твърди, че руските тайни служби стоят зад протестите у нас, както и че президентът Румен Радев и преследвания от прокуратурата олигарх Васил Божокв ги дирижират. Подобни статии се очакваха, след като вчера журналистът Георги Готев от ”Евроактив” предупреди: Борисов се опитва да подкупи чужди медии да публикуват статии на основата на неговите (на Пеевски) опорки. Досега само испанският ABC, вестникът на носталгиците на Франко, си изцапа ръцете с такова нещо.
 

Публикацията прави опит да компрометира протестите и  държавния глава Румен Радев.  Тя повтаря едно към едно  опорните точки на властта, лансирани още при старта на протестите. Странно, обаче защо не се коментира фактът, че по-голямата част от участниците в протестите са млади хора, които са учили или учат в Европа и САЩ, и че възгледите им са изцяло проевропейски. Услужливо се пропуска от авторката и нещо важно -  ясно пролича от плакатите на повечето протестиращи, че  заклеймяват както управлението на ГЕРБ, така и това на БСП и ДПС. 

 

"Кремъл си е взел на мушката от няколко години една балканска страна и член на ЕС – България. Москва и нейните тайни служби подбуждат протестите в страната, които продължават вече 2 месеца. Те са насочени срещу проевропейската и пронатовска дясна управляваща партия ГЕРБ", отбелязва румънски всекидневник "Romania Libera" и авторката му Адриана Константинеску .

 

Според изданието Румен Радев и избягалият и обвинен български олигарх от Дубай Васил Божков са сред организаторите на протестите в момента в България.

"Радев първоначално взима в екипа си други двама проруски възпитаници – бившите журналисти Елена Йончева и Иво Христов (средно образование завършил в Белгия, а висше в СУ). През миналата година те стават евродепутати от българската левица, която е част от Партията на европейските социалисти (ПЕС). Още със стъпването си в длъжност, Елена Йончева се обявява против санкциите на ЕС срещу Русия. Самата тя е с руско потекло и обучение. Нейната майка Лариса е рускиня, а телевизионна журналистика завършва в Москва по комунистическо време.

 

Според анализатори Йончева изпълнявала план на руските тайни служби за компрометиране на България, като се използват правораздавателните системи на ЕС. Прикривайки се под предлога за борба с корупцията, се цели да се отчужди България като тотално корумпирана и неизпълняваща европейските директиви. Така се слага клеймо, че е безправова държава с цел руските тайни служби да направят преврат и да поемат властта в страната", настоява вестникът.

 

Чрез "всенародни протести" се цели да се свали законно избраното правителство на проевропейския и пронатовски премиер Бойко Борисов от дясната партия ГЕРБ, който управлява за трети път България. Целта на руските служби е страната да излезе от ЕС и НАТО, и да увеличи своето влияние.

 

Затова български евродепутати планират да уведомят ръководствата на Европейската народна партия (ЕНП) и на Партията на европейските социалисти (ПЕС) за тази директива на руските тайни служби, които използват органите на правораздаване за политически цели.

 

"Натискът от Москва към София е на ниво политика, икономика, култура и религия. Ако днес някой продължава да обслужва руските хибридни действия и атаки, той трябва да се конфронтира с факта, че от 1 лв. в джоба на българина, 80 стотинки идват от ЕС. Руското влияние е "новото нормално" в Европа и само обединени можем да се противопоставим! ", завършва анализът си "Romania Libera".

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 10| 10027 |01.06.2020 Йово Николов: Сериалът „Богатите също плачат“ може да поеме в неочаквана посока . 2| 5967 |22.04.2020 В ”Честно казано” с Люба Кулезич днес: Епидемията, бизнесът и неочакваната солидарност между ОАЕ и България . 6| 5905 |12.08.2019 Мохамед Халаф предрича неочаквана война САЩ-Иран . 0| 5118 |12.07.2019 Синоптик: Бурята в Гърция беше очаквана

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads