Реклама / Ads
0| 2926 |10.06.2022 НОВИНИ

ПП не офертирали, не купували депутати и не раздавали постове

.
Андрей Гюров Източник: БГНЕС
От „Продължаваме Промяната“ категорично отрекоха твърденията, че офертират депутати, за да подкрепят коалиционното правителство в парламента.
 

„Разбирам реториката, тя не идва от нашата парламентарна група. Ние не офертираме, не купуваме и не раздаваме постове и бюджети за управление“, настоя в кулоарите на Народното събрание председателят на ПГ „Продължаваме Промяната“ Андрей Гюров.

 

„Това, което искам ясно да заявя е, че ние казахме, че пред държавата в момента има няколко основни приоритети и ние имаме цели, които трябва да постигнем в този парламент. Те са на първо място приемането на актуализацията на бюджета, подпомагането на гражданите, на семействата, на работещите родители, на пенсионерите. Приоритет №2 - приемане на промените в закона за енергетиката, за да може бизнесът да получи своето облекчение за увеличената цената на тока. Приоритет №3 - продължава да бъде КПКОНПИ, както знаете вчера внесохме вече законопроекта, борбата с корупцията. И не на последно място – не трябва да забравяме, че до края на годината трябва да се приемат 22 закона, които да подсигурят получаването на 6 млрд. лева по Плана за възстановяване и устойчивост“, обясни той и посочи, че това са приоритети, които са важни за държавата.

 

„И ние затова казахме много ясно това не може да се случи, ако в парламента няма мнозинство и затова всеки един депутат, независимо от коя парламентарна група трябва, да се обърне вътре към себе си, към своя морален компас и да каже кои са важните неща за държавата и дали може да ги постави над личните интереси и партийните интереси“, добави Гюров.

 

Според него всеки депутат, независимо от коя парламентарна група, когато види, че това са приоритети, в които може да се припознае, е добре дошъл да осигури мнозинството в този парламент.

 

„Така че мисля, че наистина сме в етап, в който всеки трябва да се определи и да каже дали е част от статуквото и бившия модел, който ние се опитваме да премахнем или е за това България да има просперитет да вървим към по-нормална, по-правова държава“, призова шефът на ПГ на ПП.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 3319 |10.06.2022 Абсолютни лъжи за антикорупционната комисия изрекли от ИТН според депутатите на Петков . 0| 3008 |10.06.2022 Депутатите ще разгледат преработката на индустриален коноп . 0| 3335 |09.06.2022 Трусовете в НС се отразиха на депутатите - отхвърлиха два законопроекта на ПП и ДПС . 0| 3077 |09.06.2022 ПП нямали пари да купуват депутати

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads