Реклама / Ads
0| 3293 |10.06.2022 НОВИНИ

Абсолютни лъжи за антикорупционната комисия изрекли от ИТН според депутатите на Петков

.
Източник: БГНЕС
Откровени лъжи сипели по въпроса с изготвянето на законопроекта за КПКОНПИ депутатите от “Има такъв народ”. Реакцията им била истерична.
 

Това заявиха на трибунка в Народното събрание депутатите от “Продължаваме промяната”. Коментарът им е на фона на продължаващия разлом в отношенията между депутатите на Слави Трифонов и Кирил Петков. 

 

Вчера и по-рано днес представители на “Има такъв народ” заявиха, че Петков е заявил пред ИТН, че президентът и службите са искали да имат свой разследващ орган, а от ПП са настоявали особено много депутатите на Трифонов бързо да вземат решение за кандидатурата на Бойко Рашков за шеф на антикорупционната комисия. 

 

“ПП и Кирил Петков искат собствен Гешев, което е също толкова неморално, колкото това, което направиха ГЕРБ и ДПС. Малки фюрерчета, заяви днес Тошко Йорданов.

 

“Възмутени сме от откровените лъжи, които е сипят днес от “Има такъв народ” относно изготвянето на законопроекта за КПКОНПИ”, категорични са от ПП. 

 

По думите на депутатите от партията на Петков ИТН са саботирали процеса по изготвяне, като или не са присъствали, или са се появявали за пет минути, заявявайки, че твърдо държат на своето условие - да имат човек в комисията с право на вето, който да решава кой да бъде разследван и кой не.

 

“Уважаван юрист като Ива Митева не е прочела законопроекта и говори абсолютни лъжи за това как членове от него са противоконституционни. Като това, че разследващите инспектори ще участват в съдебния наказателен процес - такова нещо няма от законопроекта. Не са отпаднали групи от видните политически фигури, които трябва да бъдат разследвани от комисията, както твърди Митева. Тя твърди, че в законопроекта са дадени свръхправомощия на разследващите органи, което не е вярно”, заявиха от ПП.

 

От ПП се надяват този законопроект да бъде подкрепен от парламента. Потвърдиха, че за момента Бойко Рашков е тяхната кандидатура за шеф на КПКОНПИ.


Договарянето на 12 депутати от ИТН за подкрепа не стои на дневен ред и срещи не са провеждани, стана още ясно от брифинга.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 4287 |29.05.2022 Шефът на „Евролаб 2011“ отвърна на Бачийски: Изговореното от членовете на шайката, наречена „ПП“, са лъжи и инсинуации . 0| 12551 |04.05.2022 Мая Манолова: Нинова е влязла в каскадни лъжи . 0| 8643 |18.04.2022 Атлантическият съвет: Политици, глухи и слепи ли сте?! Изпратете незабавно на Украйна оръжие, спрете лъжите . 0| 3982 |14.04.2022 Проф. Минеков: Хората са наплашени от обещания за 800 дни, от лъжи и тотален грабеж

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads