Реклама / Ads
0| 7132 |21.07.2022 НОВИНИ

Ива Митева оптимистично: Новият кабинет би бил по-здрав и силен от първия, но...

.
Ива Митева
Ако сега сформираме кабинет, той ще е много здрав и силен отколкото беше първоначалният. От вчерашните разговори с БСП аз съм обнадеждена, дотолкова доколкото зависи от нас и по поведението на останалите колеги, особено на БСП и ДБ. Това каза народният представител от „Има такъв народ” Ива Митева.
 

„Виждам, че всички колеги сме на едно мнение, че това е по-доброто решение в момента за всички нас. И то не затова дали ще бъдем в парламента или не, повярвайте ми това въобще не е въпрос, който стой на масата, а по-скоро тук отчитаме всички последици, които ще следват от ситуацията, в която сме ние в България. И не само в България, но и в други държави. Наистина сме загрижени и смятам, че трябва да излезем от тази криза”, коментира Митева пред БГНЕС.


Тя говори за одобрения на първо четене от правна комисия закон за КПКОНПИ и неговото значение за съставяне на ново правителство.


„От нас е ясен знак и ние го заявихме още вчера. Направили сме нашите бележки и опасения по отношение на антикорупционния закон. Подкрепихме законопроекта вчера да, защото смятаме, че наистина антикорупционното законодателство се нуждае от дълбока промяна. Многократно съм заявявала, че действащият закон не е добър и се нуждае от сериозна реконструкция. Приехме и решение да се проведе обществено обсъждане”, добави Митева.


Ние спазваме плътно това, което ни беше дадено като управленска програма. Утре тръгваме към избор на председател на КПКОНПИ. Нямаме и ден за бавене по този въпрос, съобщи Митева.


Дали Бойко Рашков ще оглави Антикорупционната комисия или не, е въпрос на конкретни предложения. Не мога да кажа към този момент дали ще имаме кандидат, мисля, че и името на Рашков подлежи на обсъждане, така че всичко е въпрос на разговори, продължи Митева.


Относно отношенията между ИТН и ПП и евентуалната нова номинация на Асен Василев за премиер, тя подчерта: „Знаете нашето становище по отношение на Петков и Василев. Имаше и вот на недоверие, там изразихме категорично становище. Аз съжалявам, че Василев не успя да усвои своя мандат. Знаете, че ние бяхме отворени за разговори. Казахме, че ще разговаряме, дори бяхме готови да го подкрепим, но за съжаление той не направи никакви усилия в тази посока”, уточни Митева.


Мисля, че ако сега сформираме кабинет, той ще е много здрав и силен отколкото беше първоначалният, заяви още Ива Митева от ИТН.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 3556 |18.07.2022 Василев и Радулов оглавяват новият проект с отцепниците от ИТН . 0| 17406 |16.07.2022 ”Новая газета. Европа”: Новият бог на войната е HIMARS; гори настъплението на Путин в Украйна . 0| 2765 |15.07.2022 Ива Митева: Лидерите да отстъпят встрани, напред да излязат експертите от А-отборите . 0| 3497 |13.07.2022 Ива Митева: ДБ има възможност да ни върне на масата за преговори

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads