Реклама / Ads
4| 2740 |14.06.2023 НОВИНИ

Комисията за имунитетите: БСП ще бойкотира, ИТН я смятат за глупост

.
БСП няма да излъчи представители в комисията за имунитетите, заяви пред журналисти лидерката на левицата Корнелия Нинова. Тошко Йорданов, който е шеф на депутатите на “Има такъв народ” определи идеята за създаването на комисията като “глупост”, а освен това нарече Бойко Борисов и Кирил Петков “момичета по душа”.
 

Депутатите се заеха с разглеждането на внесеното от ПП-ДБ предложение за създаването на временна комисия за имунитетите, която да работи най-късно до 18 юли. Целта е тя да се избере на паритетен принцип, а в нея да влязат 12 народни представители от всички парламентарни групи, които да се запознаят с внесените от прокуратурата доказателства в подкрепа на исканията на имунитети на четирима народни представители - Кирил Петков (ПП-ДБ), Бойко Борисов (ГЕРБ), Даниел Александров (ГЕРБ) и Даниел Аврамов (ДПС). 

 

От ИТН и БСП обаче изглежда няма да подкрепят нейното създаване. Според партия “Възраждане” тази комисия би “замотала” въпроса с имунитетите. 

 

Кирил Петков се зарече, че сам ще се откаже от имунитета си, но ще изчака комисията да бъде сформирана и да заработи, за да се прецени дали има реални мотиви, или прокуратурата се използва като бухалка. 

 

"Ще гласуваме против създаването на такава комисия и няма да излъчим представители. Намираме я за скривалище за заподозрени за престъпление, за пазене взаимно между ПП и ГЕРБ от един прозрачен и справедлив процес. Много е интересен аргументът, че прокуратурата развявала бухалка. Да напомним, че не прокуратурата развява бухалка, а съдът. Реформа в съда не предстои, а само в прокуратурата. Аргументът, че прокуратурата развява бухалка не е сериозен. Тези, които незаконно арестуваха Бойко Борисов, сега му пазят гърба. Много е шокиращ факта, че само ПП и ДБ са се подписали за тази комисия, няма подпис от ГЕРБ. Очевидно ПП и ДБ искат да пазят Борисов, сигурна съм, че ГЕРБ ще гласуват "за", за да пазят Кирил Петков. Затова е шокиращо и неразбираемо - тези, които се изправиха срещу мафията се прегърнаха с мафията, за да спасят собствените си кожи", каза Корнелия Нинова.

 

"Никога досега в Народното събрание не е правено това. Взимани са имунитети на народни представители, не е имало проблем да си ги дадат. В момента наблюдаваме как това, което изприказваха на онзи прословут запис за това, че Христо Иванов е намерил европейска врътка как имунитетът на Бойко Борисов и Кирил Петков да бъде пазен 6 месеца, това е неморално. Ако те се чувстваха невинни, какъв е проблемът да отидат в съда и да си защитят невинността. Те явно се чувстват виновни, без да броим, че са страхливци и двамата. Радостин Василев е по-мъж от тях, в морален план може да е същия, но в мъжки план е по-мъж от тях И двамата вървят, извинявам се към дамите, но такъв е изразът - и двамата вървят към момичетата. Това е унизително за българските граждани. Искрено се надявам да гледат, да мислят и да си направят изводите кои всъщност са виновни и как се крият зад депутатския имунитет. Кирил Петков беше свидетелят пред Рашков, въз основа на чиито показания от Google, арестуваха Бойко Борисов. Сега свидетелят пази този, срещу когото свидетелства, а тогава рева, че Гешев му пречи да арестуват Борисов. Това е толкова позорно, че заслужават всичко, което ще им се случи", каза Тошко Йорданов.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 3| 2658 |14.06.2023 Петков пак потвърди: Дава депутатския имунитет преди решението на комисията, за да докаже, че няма чадър . 9| 2682 |13.06.2023 Гешев говори пред Комисията по правни въпроси към НС утре . 5| 2860 |13.06.2023 ЕНП се опитва да отложи изслушването на Гешев в комисията LIBE . 6| 2782 |12.06.2023 Какво ще каже Гешев този път пред комисията LIBE?

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads