Реклама / Ads
18| 5351 |24.02.2011 НОВИНИ

Официално: Стоян Кушлев не е професор!

.
Стоян Кушлев Източник: Булфото
Оказа се, че Стоян Кушлев не е професор. Справка за образователния му ценз официално постъпи в комисията антимафия в парламента.
 

Дипломата му е издадена от Висшата атестационна комисия (ВАК) на 3 април 1973 година и удостоверява, че той е получил научна степен “кандидат на науките”, което е еквивалент на сегашната образователна и научна степен “доктор”. От 11 ноември 1978 г. Кушлев има издадено свидетелство от ВАК, което удостоверява, че той е получил и научното звание „старши научен сътрудник втора степен“. Това се казва в официално писмо на ВАК до председателя на парламентарната комисията за борба с корупцията Валентин Николов. Писмото бе представено днес и е подписано от председателя на ВАК проф. Александър Федотов и е с изходящ номер от 18 февруари 2011 г.

Frognews.bg припомня, че на 3 февруари от парламентарната комисия взеха решение да сезират Върховния административен съд за конфликт на интереси на Стоян Кушлев. Преди това професорът, който се установи, че е само доктор, не се явяваше в продължение на месеци. Официално оповестяваше на депутатите, че е болен, че е загубил говора си и не може да дойде. В крайна сметка от комисия “Антикорупци” взеха единодушно решение на редовното си заседание, на което Кушлев отново не се яви, въпреки, че присъствието му бе изискано на няколко пъти. Депутатите призоваваха и министър-председателя Бойко Борисов да вземе мерки във връзка с конфликта на интереси на Кушлев.

В хода на цялата одисея около Кушлев и депутатите стана ясно, че той, някои негови близки и някои членове на оглавяваната от него комисия са получавали големи суми под формата на хонорари, допълнителни плащания. Като отговор на решението на Комисията Стоян Кушлев заяви пред медиите, че няма конфликт на интереси, „пари не съм печелил, работил съм за България”.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 42| 6325 |18.02.2011 И професурата на Кушлев била фалшива . 40| 6666 |18.02.2011 НАП ще "осветли" имотното състояние на Цветанов до седмица . 0| 4918 |09.02.2011 Искат постоянен арест за дясната ръка на Баретата . 16| 5079 |04.02.2011 Д. Гяуров: Скандална е заплатата на Кушлев

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads