Реклама / Ads
10| 6193 |21.08.2020 НОВИНИ

Огнян Касабов: ДПС се държат тайнствено в решаващи моменти

.
доц. Огнян Касабов Източник: БНР
ДПС сякаш имат практика да се държат тайнствено в решаващи моменти. С тези думи доц. Огнян Касабов коментира пред БНР липсата на позиция от страна на партията по повод внесените предложнеия за промени в Конституцията.
 

Според него се очаква протестите в страната да се засилят с подновяването на парламентарните заседания, а през есента и през зимата предстоят много по-мащабни протести заради очакваното повишаване на безработицата.

 

ФрогНюз припомня, че днес е 44-тия ден на антиправителствени протести. Планира се на 2 септември, когато е първото заседание на депутатите след лятната ваканция, още от сутринта да започне националния протест "Велико народно въстание". Всичко това се случва на фона на нестеихващо гражданско недоволство и внесените преди около седмица предложения за промени в Конституцията.

 

А иначе - продължават блокадите на ключовите кръстовища в столицата. От идвестно време граждани блокират и институции. Това според доц. Касабов е много по-продуктивно.

 

"Имаше една такава малко високомерна реторика, че тези хора повдигат един битов проблем, пътуващите, докато протестиращите повдигат един морален, ценностен проблем и в такъв смисъл прицелването към институции изглежда много по-продуктивно", смята доц. Огнян Касабов. Днес блокада-изненада имаше пред сградата на Българската национална телевизия - един от фокусите на протестиращите, които искат оставката на генералния директор Емил Кошлуков.

 

Касабов счита, че е нормално и естествено в протеста да участват партии, които го припознават.

 

"От друга страна изглежда, че в тази ситуация, в която безпартийните протестиращи намаляват, такива малки формации като тези на Мая Манолова и на г-н Христо Иванов, те могат повече да изпъкнат", допълни преподавателят.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 17| 8959 |13.08.2020 Проф. Нели Огнянова: Управлението и медиите не зависят от онези, които са на светло . 17| 9400 |10.08.2020 Огнян Стефанов: Някак трябва да го разберем - стоят на власт, защото имат много харчове . 21| 8243 |30.07.2020 МВР слугува на Борисов и Гешев и ръмжи срещу протестиращите, които го издържат . 67| 15988 |17.07.2020 Арман Бабикян: Ако държат с кръв да загубят властта, има такава възможност

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads