Реклама / Ads
2| 17518 |09.08.2016 НОВИНИ

Октай за Фрог: Лошо ни чака след срещата Путин-Ердоган

.
Осман Октай
Днешната среща между руския президент Владимир Путин и турския му колега Реджеп Ердоган е част от рекета и показността към Запада и НАТО. На тази среща абсолютно нищо няма да се случи. Това прогнозира пред Фрог нюз бившият зам.-председател на ДПС Осман Октай.
 
Ердоган отива на крак в Санкт Петербург след две много важни събития- анексията на Крим и сваления руския самолет. Прави впечатление, че турските управляващи не говорят за анексирането на Крим, въпреки, че темата е ключова за страната. Турският народ никога няма да приеме премълчаването. Крим е нещо специално за него по много причини и най-вече заради Кримската война. Затова нещата са много сложни. Ердоган, преглъщайки обидите от Москва след свалянето на руския изтребител, опитва заедно с Путин да рекетира Запада. И двете държави са в изключителна изолация. Виждате, че нито един от европейските или американски лидери не се срещна с Ердоган след опита за преврат.

Тежки думи си размениха Германия и Турция, Австрия и Турция, Италия и Турция. У нас почти не се коментира за започналото разследване в Италия срещу най-големия син на Ердоган за пране на пари. Ердоган каза по този повод, че за малко синът му да бъде арестуван в Болония, ако не е бил на почивка в Турция по това време. Прогнозира, че ако това се е случило, турско-италианските отношения  щели да станат катастрофални. В същото време премиерът Матео Ренци му върна нападките, припомняйки му, че Италия не е страна от Анадола, където управляващите да посочват кой да бъде съден или да не бъде. Каза, че в Италия се осъждат министър-председатели и министри, ако се докаже, че са извършили престъпление. От срещата между Русия и Турция няма да произлязат добри неща за страната ни, ще има неготивни последствия,  категоричен е Октай.

На въпрос дали ще се строи Южен или Турски поток, той обясни: Всеки в момента по различни поводи флиртува с Путин и Москва. Някои се готвят за президентски избори в България, а други се готвят да намерят съюзници. Събитията в Турция и отношенията между Ердоган и Путин са голяма заплаха за натовската логистика в България. Това е провокация към НАТО, Америка и Запада. Ще има висока цена за самата Турция. Не е това начина за излизане от изолация, убеден е той.

П отношение на случващото се в Турция анализаторът каза: Ердоган продължава контрапреврата. Всички признаха, че службите са имали информация за готвения пуч още в 16 часа на 15 юли т. г. Ердоган и министър-председателят станаха смешни, като заявиха, че разбрали за метежа от приятели и роднини чак в 22 часа, след като видели танковете по улиците на Истанбул и Анкара. Самият факт ,че Ердоган не отряза главата на шефа на МИТ, след двучасовата среща с него, показва, че президентът на Турция се опитва да ни заблуди. Оправда се, че когато пресичаш реката не се сменя коня. Така постави в шах всички анализатори в южната ни съседка. Те са сковани от страх и не смеят да попитат за неяснотите около този случай.

Има нещо много важно. Твърди се, че митингът в Турция е организиран от управляващите, което не е така. Митингът е против превратаджиите, но в защита на светския характер на развитие на държавата. Този митинг изпрати послание и към намеренията на управляващите, които се опитват  да застанат срещу демократичните институции в страната. Турция продължава да е скована от страх. Днес всички питат къде е турската интелигенция и защо не е взела отношение към случващото се, а мълчи. Тези хора сега се оправдават по различни медии, хленчат.

Според Осман Октай ДОСТ ще изиграе важна роля на тези президентски избори. Надявам се ДПС и ДОСТ взаимно да се елиминират от политическия живот на страната и най-после за мюсюлманите и турците в България да дойде 10 ноември. Най-после да бъдат интегрирани в традиционните български партии, заключи той.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 22515 |09.08.2016 Само във Фрог: Пеевски заложил „Техномаркет” в турска банка . 0| 7024 |05.08.2016 Само във Фрог: Още 4-ма в ареста за побоя, свързан с общинския съветник от ДПС . 2| 11968 |02.08.2016 П. Симеонов за Фрог: Възможен е хаос, ако Борисов се кандидатира за президент . 0| 7185 |02.08.2016 Само във Фрог: Бизнесът с имигрантите от Видин се мести към София

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads