Реклама / Ads
9| 14455 |20.06.2019 ИНТЕРВЮ

Октай: Доган ще изкара Пеевски жертва

.
Гледам Делян Пеевски говори в НС, а зад него въоръжен орханител. Ето това е емблемата на държавата ни. Така изглеждаме пред света. Ахмед Доган ще се опита да го изкара жертва. Това каза пред Фрог нюз бившият зам.-председател на ДПС Осман Октай. Ето какво още спидели той:
 

Г-н Октай, одобрявате ли съвместното решение на ГЕРБ и ДПС за 1 лв. държавна субсидия  и външно финансиране по модел на САЩ?

 

Подобно предложение може да направят хора, които тотално са се самозабравили. Всичко това се прави с една цел-да се накажат хората за участието им в референдума. Сега управляващите напук ще осветят своите обръчи от фирми. Те и в момента дават пари за тях, но без каквато и да е отчетност. Ще ви кажа, че ние сме на светлинни години от американския модел на финансиране. Ще има ли регистър на тези фирми и средствата, които ще дават? Съмнявам се. Ще се стигне ли до връщане на пари, так както направи Бил Клинтън, който върна 1000 долара на съпругата на Илия Павлов. Нашите партии ще постъпят ли така, ако въпросните фирми се окажат свързани с нечистоплътни бизнес структури? С това решение се убива възможността гражданите да участват в управлението, от една страна. От друга – безпардонно партиите легитимират своите обръчи от фирми. Трето-с властови ресурс ще се унищожат всички възможности за финансиране на малките политически формации. Както се уби свободното слово, така сега ще се убие политическия плурализъм. Но от всичко най-много ме притесняват две неща – безпардонността и мутренското им поведение. Тези хора нямат нищо общо с държавността. Виждате, че си правят каквото искат.
 
Подозирате ли, че ГЕРБ и ДПС са се разбрали за този модел много преди да започне обществената дискусия за него?
 
Не се съмнявайте в това. Вие сами виждате, че през последните дни Делян Пеевски определя дневния ред на парламента и държавата. Нищо чудно да бъде предложен и за главен прокурор. Вижте, тези хора нямат никакви задръжки. Нямат рефлекси дори за средна политическа интелигентност, след като искат да разиграват българските граждани. Те се чувстват богопомазани след разкостването на КТБ, с придобиването на ТЕЦ-ве, с усвояване на обществения ресурс и т. н.


Но ние си спомняме, че през 2016 г. премиерът Бойко Борисов лично пред медиите заяви, че „Пеевски напуска страната и вече няма да е дъвка“.

 

Момчето Пеевски не само, че не напусна страната, но вече без свян и притеснения диктува какво да се прави. Нещо повече- ГЕРБ и Борисов стават съучастници в неговата политическа легитимация, приемайки го на среща и съгласявайки се с него. От друга страна по този начин Ахмед Доган легитимира Пеевски в европейското политическо пространство. Знаете, че срещу него вървят разследвания, като делото „Рико“, които го дискредитират в международен план. И ако утре международни структури решат да го преследват, току-виж излязло, че Пеевски го натискат и малтретират. Той, милия, ще жертвата, а те насилниците.

 

 През последните дни отново в публичното пространство се заговори за покупката на ТЕЦ-Варна от Ахмед Доган. Като негов говорител се изявява бившият транспортен министър Данаил Папазов. Толкова ли са близки двамата?

 

През 2001 г., когато момчето Пеевски бе кадър на НДСВ, без нужното образование, той стана шеф на борда на Пристанище- Варна. Като шеф на борда лично той назначи Папазов за директор. Ето защо Пеевски каза, че би финансирал всеки проект на Доган. За пореден път някой употребява Доган.


Защо ще го правят?


За да се скрият заради прането на пари от КТБ и ПИБ. Папазов не е кадър на Доган, а на Пеевски. Той става министър по времето на кабинета „Орешарски“ с протекциите на Пеевски, а не на Доган. За това зад целия този проект, свързан с ТЕЦ-Варна и пристанището, прозира Пеевски. Реално с тази сделка натоварват Доган с огромните разходи и отворени кредити. Виждаме, че Сараите се прехвърлят на фирма на Данаил Папазов. Така Николай Вълканов се отървава от досегашния си ангажимент да плаща разходите за имението. Доган винаги е бил употребяван от задкулисието и мафията, когато става дума за пране на пари. Не случайно Вълканов го освети с договора му за хидроинженер.


Тази сутрин Данаил Папазов съобщи, че негови работници ще почиват в Сараите и други бази. Вие повярвахте ли му?


Хахаха, смях се от сърце. Оставете тази история. Навремето, когато настаниха Доган в Сараите, казаха, че там ще ходят младежите от ДПС, както и други граждани. Не само, че това не се случи, а и районът се превърна в недостъпна зона. Нещо друго ми прави впечатление. Защо Пеевски и Борисов влизат в НС с въоръжена охрана от НСО, при положение, че там има друга охрана? Че какво пречи да се направи преврат, да се вземат заложници? Защо БСП мълчат за това? Гледам Пеевски говори, а зад него въоръжен орханител. Ето това е емблемата на държавата ни. Така  изглеждаме пред света.

 

Интервю на Катя Илиева



Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 12| 50226 |15.05.2019 Адв. Мюмюн Йълмаз: Наглостта на Доган няма граници, гаври се с обикновените граждани и по време на пости . 7| 11717 |30.04.2019 Осман Октай: Пеевски го мързи да ходи на работа в НС, камо ли да иде в Европарламента . 11| 30777 |27.12.2018 Октай пред Фрог: Доган ще бъде напълно изолиран от ДПС, дадоха му ТЕЦ-а, за да си гледа старините . 24| 35768 |25.09.2018 Осман Октай пред Фрог: Американският посланик е питал за две неща Ахмед Доган

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads