Реклама / Ads
25| 7306 |28.09.2013 НОВИНИ

Октай: Политическите ми убеждения са като на Левски

.
Източник: Булфото
Това е моят стил. Не съм отишъл с цел да умъртвявам Ахмед Доган. Целях да изразя своето гражданско недоволство. Той е един от хората, които носят огромна отговорност за това, което се случва в страната ни. Ахмед Доган е изградил преходът.
 

Това обяви нападателят на Ахмед Доган Октай Енимехмедов в интервю пред Сашо Диков по Нова телевизия. Енимехмедов изрази възмущението си, че турците са изолирани и се държат умишлено невежи, за да може Доган да ги държи подвластни и печели гласове на техен гръб.

Доган е изневерил на своите убеждения, на идеалите си. Сигурен съм, че той не е същия човек, който е бил преди, заяви Енимехмедов.

Октай разказа, че присъствал на последната младежка конференция на ДПС преди атентата. Там Ахмед Доган говорил за това как се готви нов Възродителен процес. Това ми направи силно впечатление, заяви Октай. От думите на Доган той разбрал, че лидерът на ДПС защитава изцяло своя интерес. Той не мисли за хората, не мисли за народа, смята младежът.

“Много е важно самият Доган да знае, че не съм искал да го убивам. В неговата глава съм убеден, че му се въртят всякакви мисли."

Докато се качвах на трибуната усещах чувство на справедливост. Изпитах чувство на удовлетвореност, когато стигнах до Доган. Когато засече пистолетът за секунда се почудих, а после се задействаха инстинктите ми. Каквото искам да кажа на Доган, ще му го кажа в съда. Сега не е времето да го споделям, заяви Енимехмедов.

Газовият пистолет го купих нов с идеята, че с такова оръжие не може да се извърши убийство. По медиите ме преставят като престъпник. Вярно е, че съм извършвал нарушения преди, но съм си поел отговорността. Бил съм в средата на спортисти, никога не съм се отклонявал от правия път, допълни Октай.

Политическите ми убеждения се доближават много до тези на Левски за чиста и свята република. Освен апостол и революционер, той е бил и голям политик, подчерта Октай. Той призна, че е оставил и предсмъртно писмо на майка си, но не пожела да разкрие повече, тъй като е лично.

Въпреки че съм в затвора аз следя и се интересувам от политиката, защото аз съм част от това будно гражданско общество. В затвора наблягам на своето политическо образование и спортувам. Чета философия - Аристотел, Платон, съобщи Енимехмедов.

Не харесвам комунистите, те подчиняват нашата страна на чужди интереси, а ДПС налагат манипулация в интерес на определени личности, каза още Енимехмедов.

Надявам се съдът да бъде обективен, имайки предвид, че в момента им се предоставя възможност да покажат върховенството на закона в най-чистата му форма, каза нападателят на Доган по повод развитието на делото срещу него.

Енимехмедов обясни, че Ахмед Доган проявява неуважение, като за втори път не се появява на делото в съда. Възможно е да е болен, но е възможно и да проявява неуважение, уточни той.

Лютви Местан в момента се вживява като велик оратор, но конците ги дърпа Доган. На въпрос какво би казал на Доган, Октай отговори: "Аз каквото имам да му кажа на Доган, ще му го кажа в съда. Но определено има нещо, което искам да му кажа. Както и на Лютви Местан има какво да кажа".
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 28| 4719 |16.08.2013 Президентът: Политическите сили да не изнасят конфронтация от парламента . 18| 4734 |23.07.2013 Вигенин: Махаме политическите назначения в дипломацията . 135| 5898 |21.07.2013 В. Рединг препоръча политическите ни партии да се съберат заедно . 9| 5235 |17.07.2013 Трайчо Трайков: Политическите поръчки нямат място в институциите

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads