Реклама / Ads
22| 8632 |20.01.2020 НОВИНИ

Олигарси атакуват Корнелия Нинова, искат властта в БСП

.
Дъбов (вляво) и Гергов в единен строй срещу Нинова... Източник: Клуб Z
Единен фронт срещу лидера на БСП Корнелия Нинова формират нейни противници в партията. Целта е до изборите за нов председател на 26 април да се агитират редовите членовe, които трява да дадат пряко своя глас за нов лидер или да преизберат досегашния.
 

Това съобщиха за Фрог нюз източници от „Позитано“ 20.

Ядрото на превратаджийския кръг се състои от „червени“ олигарси и такива от „квотата“ на ДПС (бизнес свързани с Делян Пеевски) и ГЕРБ. Сред опонентите се открояват Димитър Дъбов от Шумен, Георги Гергов от Пловдив, предани на Сергей Станишев хора, Драгомир Стойнев, Михаил Миков, Ангел Найденов, Георги Божинов, Борислав Гуцанов от Варна и др. За поста на Нинова щял да бъде издигнат сегашния й заместник Кирил Добрев. Той вече бе номиниран от пловдивския кръг на бизнесмена-масон Гергов, за който се говори, че е в топли отношения с ръководството на ГЕРБ.

 

Любопитни са отношенията и на Кирил Добрев с Пеевски. Още в края на 2014 г. той заявява пред журналисти, че Делян Пеевски не бил сред хората свързани с политически поръчки, записани в тефтерчето на Филип Златански, шеф на Комисията по конкуренцията, а бил жертва. Така Добрев защити присъствието на инициалите Д.П. в скандалния тефтер, който в последствие прокуратурата загуби...

 

Сестрата на Добрев - Мариана, - пък е прокурист в една от фирмите, считана за част от кръга на Пеевски. Та, заедно с единия син на Георги Първанов - Ивайло, през 2015 г. бе обявена от различни медии за купувач на петзвездния спа комплекс „Стримон спа“ в Кюстендил за 7,5 млн лева. Цитиран бе протокол от общото събрание на дружеството, което притежава хотела.

 

Дъбов, който е яростен противник на Нинова, освен за много други неща критикува лидерката и за подкрепата, която тя заяви за избора на Лаура Кьовеши за Главен европейски прокурор.

 

Опонентите на Нинова се надяват до февруари да съумеят да свикат конгрес и на него да изберат чрез лобитата си Кирил Добрев, защото дотогава важи стария избор – на висшия партиен форум. След това влиза новото правило за пряк избор от редовите членове.

 

Олигарсите в партията се страхуват, че обикновените социалисти ще дадат гласа си за Корнелия, защото им е писнало стари муцуни-милионери да командват партията от десетилетия и да я използват за свои лични цели.

 

В Шумен още не са стихнали скандалите около екарисажа, който, според местни източници, се ползва с протекциите на „сивия кардинал“ на „Позитано“ Дъбов. В един момент се стигна до затваряне на екарисажа от Шуменския окръжен съд заради разследване на прокуратурата и събрани данни за множество нарушения и дори наличие на опасни проби.

 

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 15| 5404 |15.01.2020 Корнелия Нинова: Работим за сваляне на това правителство. То е вредно за България . 7| 5336 |13.01.2020 Валентин Василев: Инспекторите от МОСВ не знаят на кой Господ да слугуват - политици или олигарси . 4| 4953 |03.01.2020 Корнелия Нинова: От безсилие и паника Борисов губи връзка с реалността . 17| 4212 |02.01.2020 Красимир Велчев видя зад заговора в Перник Корнелия Нинова

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads