Реклама / Ads
8| 4391 |19.03.2015 НОВИНИ

Олигарсите пречат на инвеститорите и държавата

.
Томислав Дончев
Инвеститорите водят повече предлагане и конкуренция в държавата. Олигарсите са предостатъчно в България, те пречат на страната и икономиката. Трябва да се спазват европейските правила, каза вицепремиерът Томислав Дончев в предаването "Лице в лице" по bTV.
 
Олигарсите са предостатъчно в България, те пречат на страната и икономиката.

Иска ми се да мога да кажа на повечето олигарси, махнете се, допълни Дончев. Пенсионната система и административната система трябва да бъдат реформирани. Много е дълъг списъка с нужните реформи. Образованието се остава на заден план, това не е редно. Ако не започнем да действаме по-бързо с реформата в образованието ще е жалко. Почнахме реформи, но те трябва да бъдат по-бързи. Нужно е да спонсорираме реформите с европейски пари, каза вицепремиерът. Вярвам, че Калфин ще си спази ангажимента и ще има предложение за пенсионната реформа. Тя трябва да бъде консенсусна. Имаме три-четири различни виждания за такъв вид реформа. Реформите винаги започват със скандал, но трябва да завършат с ръкопляскания.

Загубата на стабилност не трябва да бъде допусната в България. Стабилността е важна, тя включва икономическата и политическата. Няма да се откажем от реформите за сметка на стабилността, ще бъдем по-внимателни, допълни Дончев.

Съвсем нормално е, когато има атрактивни поръчки да се разпалват страстите. От това, което видях надбягване с един кон не е истинско състезание, коментира сделката около Български пощи Дончев. Ще продължим с проверката около случая, категоричен бе той.  

Не искам и не мога да коментирам случая около Дунарит и Виваком. По мои сведения информацията от днес не е вярна, категоричен е Дончев. Игри и игрички вече са започнали, това е причината за спешните законодателни промени. В режим на максимална прозрачност ще бъде направено всичко възможно да се спрат злоупотребите. Трябва да бъдат върнати и спрени изтичането на пари от КТБ, каза вицепремиерът.

Сбъркана е цялата схема около финансирането за справянето с бедствията, заключи Томислаl Дончев.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 56| 12890 |17.02.2015 Ципрас подпука олигарсите . 26| 5829 |05.12.2014 Френският посланик: Съдебната ви система гони инвеститорите . 30| 5220 |26.09.2014 Миков: Администрацията трябва да се отнася с разбиране към инвеститорите . 11| 5464 |23.03.2014 Инвеститорите показаха проекта си за Карадере: Две селища с площ от 208 000 кв. м

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads