Реклама / Ads
18| 10356 |31.03.2010 НОВИНИ

Операция "Медузи" опари 4-ма във Варна, БСП брани единия

.
Задържани са шефът на Общинския съвет Борислав Гуцанов, варненският бизнесмен Даниел Славов, с прозвище Дидо Дънката, директорът на „Градски транспорт” на Варна Пенчо Пенчев и главният счетоводител на „Градски транспорт” Яна Кръстева.
 

Полицейска операция „Медузи” започна рано тази сутрин във Варна. Операцията на варненската полиция и Окръжна прокуратура – Варна е предварително планирана, а е наречена „Медузи”, заради стремежа на участниците в групата да засмукват и изяждат всичко.

В хода на операцията са проверени 10 адреса. Проверки са извършени в кабинета на председателя на Общинския съвет Борислав Гуцанов, в кабинета на шефа на дирекция „Градски транспорт” на община Варна – Пенчо Пенчев, на главния счетоводител на „Градски транспорт” Яна Кръстева, хотел „Капитол”, офиси.

По време на операцията са задържани шефът на Общинския съвет Борислав Гуцанов, варненският бизнесмен Даниел Славов, с прозвище Дидо Дънката, директорът на „Градски транспорт” на Варна Пенчо Пенчев и главният счетоводител на „Градски транспорт” Яна Кръстева. Ставало дума за изготвяне на документи с неистинско съдържание и злоупотреби с общинския бюджет при закупуването на транспортни средства за нуждите на „Автотранспорт” – Варна.

Междувременно Корнелия Нинова от БСП обяви по БНР, че не познавала Борислав Гуцанов много добре, но знаела, че бил коректен, дисциплиниран и компетентен човек. Отскоро той бил член на Изпълнителното бюро на БСП.

Сайтът Afera.bg съобщава днес, че още преди месеци е предупредил, че се готви арест на Борислав Гузанов и Даниел Славов – Дънката. От седмици течало дознание, свързано с общинската фирма „Градски транспорт”, което рови по нареждане от столицата закупуването на автобуси от фирмата. При разпитите, дознателката непрекъснато е питала „Кажете нещо за Гуцанов!”.

Проверката била по сигнал зазакупуване на автобуси Мерцедес, за които се тнвърди, че са „гранде” далавера, а става дума за автобуси втора ръка, струващи общо на цената на един апартамент, и без които „Градски транспорт” трябваше да се срути, пише сайтът. По етажите на Община – Варна щъкат полицаи, но вероятно няма да стигнат до етажа на кмета Кирил Йорданов. Още пред два месеца, когато afera.bg алармира, че се готви арест на Гуцанов и Дънката писахме, че ударът ще е заради овладяване на мнозинството в Общинския съвет, тъй като ГЕРБ не успя да го направи по нормалния начин, четем в Afera.bg.

Няма никакви политически мотиви в акцията. Има нарушения на закона и противодействие. Гуцанов е засегнат не като партиен член, а като участник в незаконни действия, коментираха източници от МВР. Според тях се спекулира с партийната принадлежност. Все едно членството в политическа структура да е презумпция за невинност, допълниха от МВР.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 5| 5072 |23.03.2010 Операция "Лапачите" тръгна в София и Петрич . 3| 5777 |02.03.2010 Нов вицепремиер за европарите иска ДСБ . 6| 5147 |18.02.2010 Борисов лично ще варди кметове за злоупотреби с европари . 2| 4896 |17.02.2010 В бастиона на Доган хората неподготвени за европарите

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads