Реклама / Ads
2| 5807 |21.08.2008 НОВИНИ

"Орден на костенурката“ получава С. Станишев от бургазлии

.
Колите по пътищата ни се движели като костенурката от "Аризонска мечта“, на която свирят с акордеон, за да върви по-бързо. Бургаски депутат учреди ордена, пръв носител е премиерът, ще го последват и други "заслужили“ представители на властта.
 

 

"Орден на костенурката“ учреди бургаският депутат от ССД Румен Ангелов, като идеята за това се родила от гнева и безсилието заради некомпетентността и нежеланието на правителството да решава проблемите на страната и преди всичко онези, които се отнасят до пътната инфраструктура.

Депутатът оповести пред журналисти, че негови колеги от НС забелязали фрапантна разлика между инфраструктурата по курортите и по пътищата, след което направили паралел с костенурката от филма "Аризонска мечта“, на която свирят с акордеон, за да тръгне по-бързо. Точно като нея се точели и колите по българските пътища, особено към морето.

С ордена щели да бъдат номинирани министри, неразрешили конкретни проблеми от ресорите си, а "отличените" щели да бъдат вписвани в историята на българската икономика като дейците, заради които България продължава да е единствената страна-членка на ЕС без дори една довършена магистрала.

Депутатът обяви, че първият носител на почетния орден на костенурката безапелационно е премиерът Сергей Станишев. Призът ще му бъде връчен заради бързината, с която се строят магистрали и с която автомобилите се придвижват към морето, както и заради "особени заслуги в съсипването на българския туризъм чрез безобразната транспортна инфраструктура". angelov-orden.jpg

Пет били основни нерешени проблема в Бургас, които също се прибавяли към мотивите за това премиерът да получи новоучредения ордена на костенурката: неизградената детелина в "Меден Рудник", неотремонтираният надлез "Владимир Павлов", несъществуващият обходен път на Бургас, неизградената магистрала до Слънчев бряг и ненаправените пътни настилки на редица места в Бургас след изграждане на магистралния водопровод. Бургас бил вторият град по приходи в държавната хазна, поради което съществуването на тези проблеми било недопустимо.

Бургаският депутат вече е направил заявка за 10 копия на ордена, които ще се връчват на особено "заслужили“ представители на властта. Ордените ще бъдат съпроводени и от почетна грамота.

снимка: BurgasNews

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 29| 5183 |16.08.2008 Станишев и Симеон II допринасят най- много за нанесените щети от ДПС . 14| 4567 |11.08.2008 Станишев и Борисов се наддумват задочно . 21| 5254 |11.08.2008 С. Станишев: Борисов има да дава отговори, преди да се реди за власт . 19| 5152 |06.08.2008 Станишев обяви пълна мобилизация на министрите, прокуратурата и ДАНС

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads