Реклама / Ads
14| 4586 |11.08.2008 НОВИНИ

Станишев и Борисов се наддумват задочно

.
Министър-председателят С. Станишев и столичният кмет Б. Борисов задочно размениха остри реплики пред медиите. Станишев: „Борисов да каже за „Атака”, кметът: „Премиерът да се съветва с Доган!”
 

 

Въпреки че премиер и столичен кмет се изказаха пред различни медии, всъщност двамата влязоха в задочен спор помежду си. Frognews.bg предлага на читателите си разговор-конструкт, който макар и да не се е състоял vis-a-vis, все пак е достоверен, тъй като репликите са изречени, а народът мъдро е заключил: "Казана дума, хвърлен камък!":

Бойко Борисов: Нека Сергей Станишев да престане да се държи като опозиционер, а като човек, ръководещ всички служби в България и незабавно да предприеме арести.

Сергей Станишев: Вероятно г-н Борисов все не може да се отърси от амплоато си на полицай и не знае, че премиерът не се занимава с полицейска работа.

Нямам време да отговарям на неговите призиви и въпроси, но, както казах, бих се радвал, ако той може да отговори на моите.

Борисов: Искам да го помоля, макар че той е премиер от мандата на ДПС, ако трябва, да попита г-н за разрешение,Доган, но - ако някъде в страната, той има информация, че някой от името на ГЕРБ си е позволил да изнудва бизнеса, или е поискал пари от името на ГЕРБ, незабавно да изпрати МВР, ДАНС, прокурори да го арестува.

Станишев: Нямам време да отговарям на неговите призиви и въпроси, но, както казах, бих се радвал, ако той може да отговори на моите.

Борисов: Заварих София без нито един квадратен метър площ, определен за площадка, депо или завод; стотици хиляди тонове бали и огромни разхищения на средства за балирането на боклука. Сега имаме една от най-добрите фирми в Европа, която направи предпроектните проучвания и сме готови

Станишев: Сещам се също, че софиянци така и не разбраха какво е свършил кметът за вече втория си мандат, освен да го докарва на приказки – какви пътища бил построил, как се е оправил с боклука – все неща, за които неведнъж поиска и получи помощ, и пари от държавата.

Борисов: Нашата програма - и за София, и за страната - е такава, че той дори я прекопира. Пример: плоският данък 10 %.

Станишев: Така и не разбрах - как ще работи в бъдеще с „Атака”. Именно „Атака” ли ще бъде неговият партньор в управлението, за което мечтае? Аз бих се радвал да чуя отговори от един политик, от човек, който се занимава с политика. Политикът не се занимава с далавери, а с идеология, икономика, програми.

Борисов: Защо махна министри и зам.-министри? Да каже защо. Особено Румен Петков - за това, че арестува Маргините, че е некадърен или че има връзки с организираната престъпност. И защо всички те, които махна, запазват висшите си постове в Българската социалистическа партия?

Станишев: Та наистина има много, много въпроси, на които трябва да отговори г-н Борисов преди да се реди за власт... И не е нужно да ме призовава към арести, защото определено има кой да се занимава с тези неща в държавата и каквото трябва да бъде разследвано, ще бъде

 

Разговорът си представи Васил Василев

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 21| 5275 |11.08.2008 С. Станишев: Борисов има да дава отговори, преди да се реди за власт . 19| 5161 |06.08.2008 Станишев обяви пълна мобилизация на министрите, прокуратурата и ДАНС . 21| 5007 |01.08.2008 Сергей Станишев се загрижи и за самочувствието на пенсионерите . 3| 5326 |29.07.2008 Б. Борисов охотно би работил за съвременните служби

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads