Реклама / Ads
254| 6185 |03.09.2013 НОВИНИ

Орешарски: Първата страна в Европа сме с протести срещу фискалното разхлабване

.
Източник: Булфото
Станахме първата страна, в която се организираха публични протести, след леката доза на фискално разхлабване. След като в цяла Европа имаше протести срещу финансовото затягане. Това заяви премиерът Пламен Орешарски в интервю за предаването „Нещо повече” на БНР.
 

“Много се надявам в рамките на есенните месеци, когато станат по-ясни първите резултати от действията на кабинета, това да има позитивен ефект. Трудно ще е за няколко месеца да се поправят неща, които са натрупани дълго време”, допълни той. “Обществената атмосфера е напрегната по много причини, сигурно и заради наши грешки. Не мисля, че в момента нервността в обществото е добър съветник за самото общество”, каза Орешарски.

“За сто дни свършихме няколко социални мерки, без да считам, че това изчерпва социалните ни ангажименти. Успяхме да установим крехък и начален баланс в енергетиката, там нещата са леко успокоени, което е предпоставка в следващите месеци да продължим. Подготвихме амбициозни мерки за подобряване събираемостта на приходите и септември предстои да се гледат законодателни мерки в тази насока. Ще има нова структура на приходните агенции. Ще се работи в посока пресичане на контрабандата. Ще се работи в посока облекчаване на лицензионните режими”, обясни премиерът.

“Актуализирахме бюджета, така че да поправим онези неблагополучия от предишния бюджет. Ако обществото разпознае, че сме улучили мерките, които са актуални за по-голямата част от българските граждани, аз ще бъда удовлетворен, каза Орешарски.
Натискът дава предпоставки за грешки, изнервяния, прибързани решения, но има охранителен ефект, по отношение на грешки”, каза Орешарски.

“В момента, в който кабинетът няма подкрепата в парламента, този кабинет няма да съществува”, категоричен беше той.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 100| 4891 |02.09.2013 Орешарски: Съветът за сигурност на ООН да изпълни отговорностите си . 2| 5777 |28.08.2013 Трусове в страната . 1| 4911 |27.08.2013 Информационна система ще свързва кръвните центрове в страната . 128| 5073 |23.08.2013 Орешарски: Ще се стараем да няма втора актуализацията на бюджета

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads