Реклама / Ads
21| 4398 |31.05.2021 НОВИНИ

Организира се протест пред посолството на САЩ

.
Американското посолство в София
Движение „23 септември” организира протест пред посолството на САЩ на 4 юни. Причината - американски войници наглуха по грешка във фабрика за олио по време на учение. В съобщението им до медиите се казва:
 

На 11 май тази година станахме свидетели на грубо потъпкване на националния суверенитет на Република България от страна на американската армия – окупаторка. Войници в пълно бойно снаряжение незаконно и безцеремонно нахлуха в производствен цех в Чешнегирово, Пловдивско. Те изложиха на опасност живота и здравето на български работници, едновременно с това погазвайки българското законодателство.


 В медийното пространство случката беше представена с лековат и шеговит тон. Преди резултати от официално разследване, медиите вече говореха за „нахлуване по погрешка", „приятелски огън" и „учение, излязло извън контрол". Не е „учение", когато в него са въвлечени хора, неинформирани в какво участват – това е терор върху тяхната психика. Това, че случаят минава без човешки и материални щети, е единствено плод на късмет, тъй като всякакви сценарии са възможни при нахлуване на въоръжени лица сред нищо неподозиращи хора.


 Инцидентът не е изолиран случай, а напълно закономерно последствие от пребиваването на чужди войски на българска територия. Американските войски експлоатират безнаказано нашата земя за преследване на своите хищнически геополитически цели, в ущърб на българските национални интереси и въпреки волята на нашия народ. Те поставят народа ни пред реална заплаха от война, в която българската територия и население ще станат мишени на бомбени удари и бойни действия.
Разполагането на американски военни бази в България през 2006 година и вкарването ни в НАТО преди това са действия, извършени от марионетни български правителство в разрез с волята на народа, в негов ущърб. 


Американските военни са прословути в целия свят с унизителното си отношения към населението, където се намират техните чуждестранни бази. Известни са с извършването на множество престъпления. Окинава, Южна Корея, Германия и още куп страни познават стотици случаи на убийства, изнасилвания, катастрофи след употреба на алкохол и наркотици – все плод на високомерието и чувството на безнаказаност на американския войник. Все повече такива случаи ще има в България – като по правило за тях не се съобщава в медиите или това се прави с голямо закъснение.
 Реакцията срещу престъплението в Чешнегирово е дълг на всеки български патриот, който не желае Н. Пр. Мустафа и колегите ѝ от американското посолство, да решат, че българите са народ, който е готов да се примири със всякакви гаври с българския суверенитет и здравето и живота на своите синове и дъщери.


Ние, от Движение „23 септември" години наред разобличаваме и се противопоставяме на престъпленията на правителствата на САЩ срещу народите на различни държави по света. Американската политика доведе до милиони убити, осакатени, емигриращи, до чудовищна несправедливост. Действията им през последните години заплашват цяла Европа с война. Днес се налага категорично да припомним, че независимостта и свободата на нашия народ са потъпкани. Ние се противопоставяме на окупирането на България от американски и натовски войски.  
 
 Затова призоваваме всички истински патриоти, всички патриотични и антиимпериалистически формации на протест пред американското посолство:
На 04.06.2021 г.
от 19:00 ч.
София, улица „Козяк" 16

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 6| 3996 |30.05.2021 Протестиращи от ”Горубляне” блокираха за час ”Цариградско шосе” . 13| 3340 |30.05.2021 Републиканци за България проведе областна среща. На нея бяха обсъдени организационни въпроси свързани с предстоящите избори . 4| 5188 |30.05.2021 Любомир Каримански, ИТН: Председател на УС на ББР е гласувал да се отпусне кредит на дъщерно дружество, в което е изпълнителен директор . 16| 3464 |30.05.2021 Посолството на САЩ предупреди за измами със Зелена карта

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads