Реклама / Ads
18| 4843 |19.11.2009 НОВИНИ

Още 13 магистрати бъбрили с плевенския герой Красьо

.
Плевенският герой
Висшият съдебен съвет пусна днес уж последната порция от магистрати, бъбрили по телефоните си със скандално известния плевенски герой Красьо Черния. Този път в списъка са 13 имена. Така бройката на всички магистрати в телефона на Красьо станаха 44, а срещу 18 от тях вече има дисциплинарни производства.
 
От утре ВСС възобновява назначенията на магистрати.

18-тото дисциплинарно производство да бъде срещу Стоян Попов, съдия във Варненския районен съд, който е участвал в конкурси, не е избран за председател на Районния съд в морската столица, но има входящо и изходящо обаждане от Красьо. Още шест съдии и прокурори са засечени в двустранни разговори, но не са участвали в конкурси. Това са: Йорданка Неделчева, бивш председател на Апелативния съд във Велико Търново, с 19 разговора; Веселина Герова, съдия в Бургаския апелативен съд, с четири разговора; Галя Наумова, съдия в Районния съд в Никопол, с 27 разговора; Николай Калчев, прокурор в Районната прокуратура в Стара Загора, с 20 разговора; Красимир Бамбов, съдия в Кюстендилския окръжен съд, с пет разговора и Добромир Андреев, съдия в Районния съд във Варна, с 33 разговора.
Според ВСС няма данни, че контактите им са били свързани с конкурсите и професионалната им дейност и няма основания да се образуват дисциплинарни производства.

Третата група са магистрати, търсени едностранно от Красьо. Това са: Георги Колев, председател на Софийския градски съд, водил три разговора, Георги Чинев, командирован прокурор в Окръжната прокуратура в Бургас, с два разговора, Николай Русинов, прокурор в Софийска градска прокуратура, и Марио Василев, прокурор в Плевенската окръжна прокуратура, които са получили по един SMS от Черния.

В четвъртата група остават двама магистрати, на които Красьо само е имал телефонните имена в своя телефон. Това са: Марио Богатинов, заместник-председател на Върховния касационен съд, и Иво Радев, шеф на Районната прокуратура в Плевен. Те нямат осъществен контакт и Висшият съдебен съвет реши, че не е налице виновно поведение и няма основание да им се търси дисциплинарна отговорност.

ВСС прие още решение дисциплинарните състави да приключат производствата в най-кратки срокове, обърна внимание на всички магистрати да повишат хигиената на контактите си и реши докладът да се публикува на сайта на Висшия съдебен съвет.Frognews.bg
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 3| 4829 |12.11.2009 Четирима магистрати се заклеха като конституционни съдии . 2| 4834 |12.11.2009 31 магистрати общували с Красьо Черния . 4| 4872 |07.11.2009 Магистрати с наказания - вън от съдебната система . 4| 4845 |06.11.2009 ДАНС брои магистратите и ченгетата на Черния

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads