Реклама / Ads
1| 2326 |19.07.2024 НОВИНИ

Още 217 военнослужещи се включват в пожарогасенето

.
Още 217 военнослужещи се включват в пожарогасенето, съобщиха от Министерството на отбраната. От една седмица пожари бушуват на територията на България. Военни, обучени и спонтанни доброволци помагат на пожарникарите. Хеликоптери на ВВС и два хеликоптера от Чехия също са включени в борбата с огнената стихия. 
 

Нова група от 60 военнослужещи от състава на Сухопътните войски продължава пожарогасенето в района на село Отец Паисиево. Други 70 военнослужещи от Сухопътните войски бяха изпратени в района на село Голям манастир, област Ямбол.





От рано сутринта на терен действат и общо 41 военнослужещи в района на селата Воден и Крайново. 19 военнослужещи са изпратени за овладяване и преодоляване на последствията при бедствия на авиобаза "Безмер".

 

От състава на Военновъздушните сили се включиха в гасене на пожарите край град Болярово, село Воден, село Крайново, област Ямбол. 

 

Хеликоптерите Ми-17 и „Кугър“ от състава на 24-та авиационна база на Военновъздушните сили – Крумово излетяха след 07.30 ч. за оказване на помощ също в района на село Воден.

 

„По Механизма за гражданска защита на ЕС получихме отговор от Испания, която има възможност и ще изпрати два самолета, всеки с вместимост около 6 тона. Имаме потвърждение, че до края на днешния ден летателните машини ще пристигнат и вероятно ще се включат в гасенето още в утрешния ден“, съобщи министърът на вътрешните работи Калин Стоянов.

 

Той посочи, че в района на ямболските села пожарната обстановка остава динамична. „Започваме да ограничаваме един от фронтовете, но температурата остава висока, има и силен вятър. На места все още огънят се развива върхово, което ни затруднява. По тази причина днес тук работим с 4 хеликоптера – на МО и изпратените от Чехия”, каза Стоянов и потвърди, че към момента e овладяна ситуацията в района на село Голям манастир.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 2225 |19.07.2024 Испания ни изпраща два самолета в помощ срещу пожарите . 3| 2391 |19.07.2024 Гвоздейков: Буферните паркинги ще решат проблемите с опашките от камиони по границите . 1| 2348 |19.07.2024 Световноизвестен учен: Нова пандемия е неизбежна и може да причини много по-тежки щети от COVID-19 . 1| 2205 |19.07.2024 Здравният министър: До 30 юли трябва да е ясно дали приемаме проекта за структура на Националната детска болница

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads