Реклама / Ads
7| 5397 |19.10.2009 НОВИНИ

Още не са поискали откуп за сина на правешкия бизнесмен

.
Румен Гунински - син Източник: News.bg
Ново отвличане! Синът на бизнесмена Румен Гунински - Румен Гунински-син е бил похитен в „Студентски град” в София в понеделник вечерта. Извършителите били май в полицейски униформи.
 

Все още не е поискан откуп за отвлечения студент Румен Гунински, оповести градският прокурор Николай Кокинов, но независимо от това основната версия, по която се работи, е отвличане за пари. Още снощи по случая е образувано досъдебно производство. Тази сутрин е свикана оперативка в прокуратурата за набелязване на действия, които трябва да бъдат извършени. Най- вероятно няма да се наложи втори оглед на мястото на похищението.

Frognews.bg напочня, че похитителите на Румен са го причаквали в бял микробус. Те заложили капана в района на Спортната академия и очевидно са познавали навиците му. Румен с приятел е разхождал кучето си и се е прибирал към дома си, който се намирал в близост.

Тогава от микробуса слезли няколко души, нанесли побой на приятеля му, а Румен качили насилствено в микробуса.
На мястото на отвличането са изпратени оперативни екипи на вътрешно министерство, които извършват оглед. Присъства и главният секретар на МВР Калин Георгиев.
В ефира на БиТиВи, той не потвърди, но и не отрече информацията, че похитителите са носели униформи на служители на МВР. Така твърдят някои свидетели.
Отвлеченият е студент в Националната спортна академия, треньорски профил "Баскетбол", на 22 г. Не се е забърквал в никакви скандали досега.

Сигналът е подаден на телефона за спешни повиквания 112.

По думите на Георгиев, микробусът, с който е бил отвлечен, е тръгнал в посока „запад”. Главният секретар допълни, че "случаят е много сериозен".
Той отбеляза още, че се работи, за да се установи дали отвличането е дело на "онази група". Попитан за коя група става въпрос, Георгиев отговори: "За онази група, която от много време тормози цялото общество".

Той допълни, че отвличането е станало пред очите на много хора и е изключително брутален акт. Някои от тях обаче отказват да говорят, вероатно от страх.
Бащата на отвлечения Румен Гунински се занимава с бизнес в Правец, където е и общниски съветник на БСП. Запознати твърдят, че е близък на Валентин Златев, шеф на Лукойл.
БТА публикува информация, че името на бащата Румен Гунински, според "Дакси", фигурира в няколко фирми. Това са "Университетски недвижими имоти-Правец", " Булит", " Фламинго" и "Рум ойл", "Голд тайм", участва в сдружение на частните търговци в община Ботевград "Орханиец 98", "футболен клуб - Правец-99", Фондация за възстановяване на правешкия възрожденски манастир "Св.Теодор Тирон", сдружение "Обединен спортен клуб-Правец- 2008".
Румен Гунински - баща е бил агент на ДС, вербуван през 1982 г.

Около жилищния блок, който се намира срещу арката на НСА, е оградено. Oт МВР отказваха до късно снощи подробности около случилото се.

Гунински - младши е 22-годишен студент по спортен мениджмънт в НСА. Учил се е добре, нямал конфликт с колеги. Според негови приятели, не се е оплаквал да е заплашван или притесняван.
“Той е скромно, добро момче, не е конфликтен”, казва неговия баща, цитиран от някои агенции. Той няма предположения какви може да са причините за отвличането. Бизнесменът Гунински каза още, че до момента никой не го е търсил, единствено са му се обадили от полицията. Момчето има и по-малък брат на име Стефан, който също учи в София. Минути преди отвличането бащата говорил със сина си по телефона.

Според News.bg обаче бил поискан откуп от 1 млн евро. Съобщението не е официално потвърдено.

Гунински е съдружник с Васил Златев, баща на Валентин Златев, във фирмата „Университетски недвижими имоти – Правец” АД. Притежава и петролната фирма “Рум Ойл” ООД.

Връзка между Златев и Гунински се открива и във фирмата „Езтур”. Гунински стана изпълнителен директор на „Езтур”, след като контролният пакет акции бе изкупен от „Тур сървиз”- дъщерна на фирмата на Валентин Златев “Агрохолд”. Собствеността включва хотела и заведениятга около езерото до Правец, както и басейна, хотел “Моновец” в центъра на Правец и хотел “Еверест” в Етрополе. Според запознати Гунински движи почти всички проекти на Валентин Златев в региона.

Намеренията на Гунински и Златев са за крупни инвестиции, особено в комплекса около езерото край Правец. Предвижда се строителството на петзвезден хотел от типа на „Хилтън”, където да има игрище за голф, открит и закрит басейн, както бизнес-център за обучение на карди на „Лукойл”. Проблемът обаче в окончателното завършване на проекта са делата с Мирчо Петков – Циганина, който е предишният собственик на тези имоти.

Бащата на отвлеченото момче каза, че се е чул по телефона с приятеля си Валентин Златев и се надява на помощ от негова страна. Късно снощи Гунински се появи на мястото на отвличането в Студентски град. Тръгнал към София веднага, след като от полицията му съобщили какво се е случило.

Това се очакваше, тъй като настъпва зимен сезон, очаква се да падне сняг, което носи рискове за похитителите. Това заяви по БНТ Слави Ангелов, шеф на крими отдела във в. "24 часа". По същият начин тази група действала и миналата година.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 1| 4591 |07.05.2009 Още не е платен откупът за нашите моряци . 9| 4898 |06.05.2009 Плащаме откуп за пленените ни моряци в Сомалия . 3| 5293 |22.04.2009 Поискали откуп за Сотиров, дъщеря му отрича . 10| 5096 |13.04.2009 Платили 620 хил. евро откуп за Киров, синът му отрича

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads