Реклама / Ads
4| 3217 |11.02.2022 НОВИНИ

Още спецпрокурори се обявиха против закриването на спецправосъдието

.
И Апелативната специализирана прокуратура се обяви против готвените от правосъдното министерство реформи, които целят закриването на специализираното правосъдие. Това става ясно от становище на институцията, което идва ден след позицията на Специализирания наказателен съд и Апелативния наказателен съд, които се обявяват против промените в Закона за съдебната власт.
 

Писмото е изпратено от Ивайло Ангелов - шеф на Апелативната специализирана прокуратура. В него той посочва, че би желал да участва в обсъждането на предложените промени.

 

Ето и цялото писмо:

 

ДО


КОМИСИЯТА ПО КОНСТИТУЦИОННИ И ПРАВНИ ВЪПРОСИ В 47-ТО НАРОДНО СЪБРАНИЕ


ДО


МИНИСТЪРА НА ПРАВОСЪДИЕТО


УВАЖАЕМИ ДАМИ И ГОСПОДА НАРОДНИ ПРЕДСТАВИТЕЛИ,


УВАЖАЕМА ГОСПОЖО МИНИСТЪР НА ПРАВОСЪДИЕТО,


 Във връзка с публикуваните на 28.01.2022 г. в Портала за обществени консултации промени в ЗСВ, НПК и НК, в качеството си на административен ръководител на Апелативна специализирана прокуратура, изразявам желание да се включа като заинтересована страна в общественото обсъждане и работните групи по законопроекта.


Считам, че притежавания от мен практически опит в наказателно-правната материя ще бъде полезен при обсъждане на предложените нормативни промени. Придобитата експертиза като следовател в окръжен следствен отдел и в Националната следствена служба, прокурор в районна, окръжна и апелативна прокуратура, както и на преподавател в НИП, ми дава широк практически и научен поглед над съществуващите проблеми в областта на наказателното правораздаване.


Магистратите от Апелативна специализирана прокуратура сме убедени в необходимостта от промени в редица текстове от ЗСВ, НПК и НК. Готови сме да дадем своя принос за усъвършенстване на действащото законодателство от позицията на практикуващи юристи, които познават в детайли съществуващите недостатъци и проблеми.


Убеден съм, че мнението, което ще изразим, ще допринесе за качеството на предлагания законопроект и постигането на заложените цели в полза на обществото. Участието в общественото обсъждане ще гарантира спазването на установените в чл. 26 от ЗНА принципи - на необходимост, обоснованост, предвидимост, откритост, съгласуваност, субсидиарност, пропорционалност и стабилност при изработването на проекти за нормативни актове.


АДМИНИСТРАТИВЕН РЪКОВОДИТЕЛ НА АПЕЛАТИВНА СПЕЦИАЛИЗИРАНА ПРОКУРАТУРА

/Ивайло Ангелов/

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 1| 3259 |11.02.2022 Омбудсманът против закриването на Националния компенсационен жилищен фонд . 1| 3148 |10.02.2022 БСП-София предложи СОС да се противопостави на провеждането на Луковмарш. ГЕРБ отхвърли предложението . 5| 2969 |10.02.2022 Облекчават противоепидемичните мерки в София от днес . 8| 3319 |09.02.2022 Министър Събев е против фотоволтаична централа на мястото на бившето летище Силистра

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads