Реклама / Ads
0| 3951 |17.05.2019 НОВИНИ

Осми ден без следа от издирвания за две убийства в Костенец

.
Осми ден продължава издирването на 43-годишния Стоян Зайков в Костенец. Градът е под полицейска обсада. Спецчастите претърсват не само в Костенец, но и в околностите.
 

Зайков е заподозрян за убийството на бившата си партньорка, която беше намерена убита в петък. В сряда полицията откри и тялото на мъж, който живеел в непосредствена близост до дома на издирвания.

 

Издирването продължава. Все още не е открит Стоян Зайков.

 

Това каза на извънреден брифинг в Костенец главният секретар на МВР главен комисар Ивайло Иванов, който даде последна информация за разследването на убийствата в града. "Полицейското присъствие е мащабно. Тече безпрецедентна полицейска операция. С изключение на масовите мероприятия, не е имало друга такава операция. Към момента нямаме нови сигнали. Полицейското присъствие е много засилено и умолявам всички да спазват препоръките на колегите. Извършват се проверки на всяка една къщурка и постройка в района", разкри Иванов.

 

"Все още не можем да кажем със сигурност дали двете убийства са извършени от едно и също лице. Няма данни за влизане с взлом в къщата на втория убит. За хората, за които смятаме, че са застрашени, охраната продължава. Искам категорично да опровергая слуховете, че има списък със следващи жертви. Такова нещо ние не сме виждали. Тези слухове се носят сред местните хора. Всеки, който ни е потърсил и е споделил, че се чувства застрашен, му е поставена охрана", категоричен беше главният секретар на МВР.

 

"Полицейското присъствие е изключително засилено. Винаги съществува вариант Зайков да напусне периметъра. Вчера получихме сихнал от град Сандански, че е забелязан там. Сигналът е проверен, но се оказа, че е имало разпра и едната група хора са решили да си отмъстят и са подали такъв сигнал. Призовавам гражданите да не подават сигнали от подобен род", обяви главен комисар Ивайло Иванов.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 2| 5424 |16.05.2019 Хвърлиха в къща шокова граната заради издирвания Стоян Зайков . 0| 4925 |15.05.2019 Роднина на издирвания Стоян Зайков е намерен мъртъв . 2| 6309 |08.03.2019 Днес е денят на майката, съпругата, любимата, денят на Жената – Осми Март! . 2| 4040 |27.02.2019 Крум Зарков: Връщаме се в парламента, ако ГЕРБ осмисли позицията си

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads