Реклама / Ads
5| 5093 |14.04.2007 НОВИНИ

За оставка на външния министър Калфин се разкрещя депутата Яни Янев

.
Поводът за искането на оставка са вчерашните скандални и недопустими, според Яни Янев, изказвание на министъра срещу издигане кандидатурите на български медици в Либия за депутати в Европейския парламент.
 
Поводът за искането на оставка са вчерашните скандални и недопустими, според Яни Янев, изказвание на министъра срещу издигане кандидатурите на български медици в Либия за депутати в Европейския парламент.

В свое изложение вчера, вицепремиерът и външен министър Ивайло Калфин заяви, че включването на медиците в изборните листи е "упражнение, с което забравени политици опитват да си вдигнат рейтинга".

От партията „Ред, законност и справедливост" подчертават, че медиците сами са пожелали да участват в изборите за Европейски парламент, ползвайки се от конституционните си права на български граждани.
Приравняването на тяхната надежда за живот на политическа провокация е абсолютно манипулативно и е отвратителна подлост. Чуха се дори подмятания, че Калфин се изказвал като либийски министър.

Според тях с неуместните си и срамни изявления Калфин осъществява недопустимо политическо давление върху ЦИК по въпроси, които имат правен и административно-технически характер.
По същество това е оказване на психологически натиск върху членовете на ЦИК и осъществява внушения сред българското общество, които са в пълно противоречие с обществените нагласи, гневят се хората на Яне Янев.

Калфин налива вода във воденицата на Кадафи, като индиректно признава, че нашите сънародници в затвора "Джудейда" са виновни за нещо, само и само за да защити теснопартийните интереси на управляващите, се казва още в декларацията.

От партията се заканват, че през идващата седмица по време на техни срещи в Брюксел ще информират европейските институции, че външният министър на страна-членка на Европейския съюз не работи за държавата си, а само за политическите цели на собствената си партия.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 6960 |30.03.2007 НАТО писа „двойки” на министър Близнаков и ген. Стойков . 0| 5509 |03.05.2007 Обслужването в пощенските клонове e лошо, служители пращат клиентите да се оплакват на министъра . 0| 5637 |07.05.2007 Отстранени следователки и уволнена зам.-министърка на разпит в прокуратурата заради скандала Овчаров . 0| 6985 |08.05.2007 Изпъденият зам.-министър Пеевски се срещал тайно с прокурора Бойко Найденов

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads