Реклама / Ads
0| 3127 |23.06.2022 НОВИНИ

„Остриетата“ на ГЕРБ се изредиха да плюят от телевизора по кабинета „Петков“

.
Даниел Митов, Екатерина Захариева, Тома Биков
Тази сутрин най-големите „остриета“ на партията на бившия премиер Бойко Борисов – ГЕРБ – се изредиха да плюят от телевизора по кабинета „Петков“. Тома Биков, Даниел Митов и Екатерина Захариева бяха като стари кречетала, повтарящи стари опорки.
 

Мъдрецът Тома Биков отсече от ефира на Националната телевизия: „От опит знам, че едно правителство се сваля самó“ и разкритикува как този парламент приемал средно по 1 закон на месец.

 

Според него ГЕРБ показали, че могат да бъдат силна опозиция. Нещо повече – готови са да се върнат в управлението, защото имали идеите, хората и възможностите да го направят.

 

„Г-н Петков обяви формула, която би могла да доведе България до политическо блато“, коментира Тома Биков. По думите му управляващите се провалили в това да разрешат политическата криза.

 

Почти същото чухме и по Нова телевизия. Там си бяха поканили Даниел Митов. „Безотговорността на министър-председателя довела до това да се самосвали“.

 

„Тиражира се, че едва ли не ние сме свалили правителството. То обаче де факто се самосвали. Свали се поради своята арогантност и невъзможност да разговаря и да разбере как функционира една демокрация. Втората причина –хладилника – икономиката. Хората ежедневно виждат какви са цените на храните, горивата и електричеството“, каза той.

 

Митов определи правителството на Кирил Петков като „провалено правителство по всяко едно отношение“.

 

На въпрос кой ще е кандидатът на ГЕРБ, ако партията спечели при евентуални избори, той заяви: „При всички положения Борисов е най-подготвен в тази ситуация, но дайте да стигнем до тази фаза. Той е най-подготвеният човек в тази държава, за да бъде министър-председател и да управлява. Какво решение обаче ще вземе той и партията като такава, не мога да прогнозирам“.

 

Опорките за празния хладилник използва и бившият външен министър, настоящ депутат от ГЕРБ-СДС - Екатерина Захариева в ефира на bTV: „Разпадът на коалицията им, взаимните обвинения в корупция, празния хладилник на хората, галопираща инфлация и липсата на всякакви адекватни мерки - те се самосвалиха“.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 5207 |22.06.2022 Джамбазки и ВМРО на протест пред къщата на Борисов в Банкя, физически сблъсъци с гербаджии . 0| 5425 |22.06.2022 Костадинов: Оформя се ново мнозинство - ПП и ГЕРБ . 0| 4098 |22.06.2022 Кабинетът отказа предложението на Борисов за РСМ. ГЕРБ: Нямаме нужда от юридическата „сила“ на Бориславова . 0| 3902 |22.06.2022 Български предприемач уличи депутат от ГЕРБ в лъжа

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads